Увеличение на билета за Софийския зоопарк от 4 на 6

...
Увеличение на билета за Софийския зоопарк от 4 на 6
Коментари Харесай

От догодина билетчето за зоопарка става 6 лв.

Увеличение на билета за Софийския зоопарк от 4 на 6 лева за възрастни ще изиска управлението на зоологическата градина. Поскъпване се възнамерява и за таксата за лятното зооучилище.

Цената от 4 лева за възрастен ще остане за фамилен пакет обаче, в случай че предлагането за нарастване на цената бъде признато от Столичния общински съвет, изясни шефът на Софийския зоопарк Добромир Бориславов на семинар за бюджет 2019 на София.

Ако предлагането бъде признато фамилният билет ще важи за 4-ма души.

Лятното зооучилище сега коства 60 лева за 5 дни. Предложението е таксата да се усили на 100 лева

357 360 души са посетили зоопарка през тази година, което е с 8% растеж по отношение на 2017 година Приходите са 1,17 млн. лева, или с 14,7% растеж по отношение на 2017 година “Това значи, че сме съумели да върнем над 47% от средствата за издръжката на зоопарка на общината. При цена на билета за възрастни от 6 лева данните щяха да са близо 70% ”, изясни Бориславов.

В момента се разработв мобилно приложение на зоопарка. То ще дава виртуална интерактивна разходка из зоологическата градина.

Догодина ще се изградят нови външни заграждения за чакалите и за хиеноводни кучета, които зоопарка се надява да има в сбирката си. Планира се и създаване на зона за демонстрации и презентация на животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР