Увеличават заплатите с 30% на военнослужещите от началото на 2025

...
Увеличават заплатите с 30% на военнослужещите от началото на 2025
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на военнослужещите

Увеличават заплатите с 30% на военнослужещите от началото на 2025 година Това оферират депутатите.

„ Всички парламентарни групи внасяме план за изменение на Закона за защитата и въоръжените сили, с който заплатите на военнослужещите се изравняват със междинната работна заплата за страната “, сподели в Народното събрание ръководителят на парламентарната комисия по защита и народен представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев. 

По думите му това е повишаване на възнаграждението на военнослужещите с близо една трета.

Припомняме, че последното нарастване на заплатите на военнослужещите беше от 1 януари 2024 година, когато главните им хонорари бяха увеличени с най-малко 10%.

„ Искам да благодаря на всички парламентарни групи за виновното и национално отношение, защото Българската войска няма партиен цвят. Тя има единствено три цвята – бяло, зелено и алено “, съобщи още Христо Гаджев. 

Измененията са заложени в Закона за защитата и въоръжените сили. А от думите на Гаджев стана ясно също по този начин, че сега началната базова заплата за боец първи клас е 1450 лева

„ Благодаря на всички парламентарни групи, които са подкрепили това решение. Единодушието демонстрира, че Народното събрание демонстрира нужното схващане на проблемите на армията “, сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР