Увеличават се заболелите с коронавирус в Пловдив и областта. В

...
Увеличават се заболелите с коронавирус в Пловдив и областта. В
Коментари Харесай

Личен лекар: Спирането на ваксинирането може да разколебае хората

Увеличават се заболелите с ковид в Пловдив и региона. В близкото до регионалния град село Белащица също нараства броят на инфектираните. В същото време след гибелта на жена, която умря след имунизация, краткотрайно се спря имунизацията с препарата на " Астра Зенека ".

“Има терзание измежду пациентите - питат дали има заплаха. Разбира се, че няма заплаха за здравето нито на ваксинираните, нито на тези, на които следва. Неприятното е, че Изпълнителна организация по медикаментите спря всички партиди от тази ваксина, а не каквато беше практиката досега да се стопира избрана партида, която е проблемна”, сподели в “Денят започва” доктор Костадин Сотиров - единственият общопрактикуващ доктор в село Белащица и ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Той означи, че е получил ваксини един-единствен път и това е извънредно незадоволително - едвам 25-26%, като няма нито един флакон от имунизацията на “Пфайзер” или “Модерна”.

“Пациентите имат право на избор и ние бихме желали да имаме”, съобщи доктор Сотиров.

По думите му терзанията на лекарите са, че прекъсването на всички партиди може да разколебае пациентите, изключително тези, които не са решили дефинитивно дали да се ваксинират, а това ще понижи имунизационния обсег. Притеснително е и, че се е наложило да бъдат изхвърлени ваксини, тъй като при приемане на разпореждането на РЗИ за прекъсване на имунизирането от “Астра Зенека” към този момент имало отворени флакони, които са годни за приложимост до 48 часа след евакуиране на първата доза от флакона.

Към момента доктор Сотиров е съумял да имунизира едвам 85 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР