Увеличават се средствата за саниране в 28 общини по ОПРР,

...
Увеличават се средствата за саниране в 28 общини по ОПРР,
Коментари Харесай

Увеличават се средствата за саниране в 28 общини по ОПРР

Увеличават се средствата за саниране в 28 общини по Оперативна програма “Регионално развитие”, оповестиха от Министерство на регионалното развитие. Мярката ще разреши повече актуализирани здания в България и уравновесено районно развиване сред по-малките и огромни общини.

За финансиране по нея могат да аплайват: Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг. До момента са осъществени над 200 плана.

Ще се финансират ограничения за повишение на енергийна успеваемост на постройките, като задачата е да се реализира 60% икономисване на сила , понижаване на разноските за отопление, възобновяване фасадите на постройките и повишение на периода на тяхната употреба и други

В края на предходната година бе взето решение да се отстрани и ограничаването за финансиране единствено на здания с до 35 независими обекта и по този начин се уголемява обсегът на допустимите за саниране жилищни блокове в 28-те общини. Освен увеличение на ресурса, се обезпечават повече благоприятни условия на дребните 28 общини и на жителите им за кандидатстване за енергийна успеваемост на жилищата им на като различен механизъм отвън Националната стратегия за енергийна успеваемост. Подборът е конкурентен, а срокът за кандидатстване е до 27 март т.г.

Изменените Насоки за кандидатстване по процедура BG16RFOP001-2.003 " Енергийна успеваемост в периферните райони-3 " са оповестен на интернет страницата на Оперативна програма “Регионално развитие”, както и в ИСУН 2020.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР