Увеличават се случаите на заразени ученици във варненските училища, но

...
Увеличават се случаите на заразени ученици във варненските училища, но
Коментари Харесай

Казаха колко ученици и студенти са с коронавирус във Варна от началото на седмицата

 Увеличават се случаите на инфектирани възпитаници във варненските учебни заведения, само че все още ситуацията е релативно спокойна, увериха през днешния ден от РЗИ-Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Констатирани са пет заболели ученика в пет учебни заведения, няма инфектирани измежду учителския личен състав в тези учебни заведения. Това значи, че учителите носят персоналните си защитни средства и съблюдават противоепидемичните ограничения. В случая ще бъдат сложени под карантина четири класа, тъй като едно от децата е отсъствало в предходните 48 часа преди да бъде открито с ковид и неговият клас няма да бъде поставян под карантина. Констатиран е един преподавател в друго учебно заведение, само че той е спазвал предписанията и няма да се карантинират възпитаници, на които той е преподавал. В два университета има позитивни студенти, общо 7 на брой. Там също са подхванати нужните ограничения по отношение на контактните лица, а инфектираните са изолирани.

В миналата седмица имаше 7 ученика. В главно учебно заведение " Патриарх Евтимий " във " Владиславово " бяха сложени под карантина два класа поради двама заболели ученика, а в учебно заведение " Захари Стоянов " имаше болна хигиенистка ", обясниха от здравната ревизия. 

Според началникът на РЗИ, доктор Дочка Михайлова, за пръв път от месец и половина има толкоз доста заболели във Варна с ковид, 35 индивида, като от началото на пандемията до момента за област Варна броят им е 1627.

Тя заяви, че през днешния ден има още един умрял, мъж на 76 години, с съпътстващи болести.  

Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 33 пациенти, с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 281 лица, излекувани са 1267 лица.

Установи се главно, че позитивните лица са в фамилни огнища. Когато има един позитивен в семейството  идругите ги карантинираме, в никакъв случай не остава с един инфектиран.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР