Увеличават се случаите на обири в домовете през летния сезон,

...
Увеличават се случаите на обири в домовете през летния сезон,
Коментари Харесай

СДВР: Обирите в домовете скочиха през лятото! Ето за какво да внимавате

Увеличават се случаите на кражби в домовете през летния сезон, когато хората остават отворени прозорците и балконските си порти.
В същото време разкриваемостта на този вид обири се е нараснала едвам с към 2%, осведоми Българска национална телевизия по данни на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).
Грабежите се правят даже когато хората са в жилището си.
Голяма част от крадците употребяват обичайните способи - проникват през прозорци и входни и балконски порти, които разрушават или отключват, в случай че са оставени отворени.
Има обаче и друга категория нарушители. Това съобщи чиновник на столичната полиция, който е поискал да резервира анонимност в коментара си пред публичната телевизия.
" Те от време на време са изобретателни и доста смели. Проникват на мястото, на адреса, в който желаят да обхванат, през други жилища, през тавански пространства. Това е обвързвано с техническа подготовка и с познаване на самия регион. Ефектни способи на задържане - тогава, когато информацията ни е била своевременна, ние сме били готови и надлежно в действителност сме влезнали в метода на мислене на тези хора ", съобщи коментаторът.
Обикновено крадците стартират да следят набелязания адрес преди да го оберат. Поради това от полицията поучават хората да бъдат бдителни за всичко извънредно, което се случва към домовете им.
Крадците ставали и все по-нагли при обирите си. " Говорим за хора с невисок обществен статус, които нямат никакви морални или каквито и да било спирачки да извършат тези неща. Те в действителност стават по-нагли - не се интересуват дали хората са си в жилището и така нататък Просто го вършат ", споделя още служителят на реда.
Това пък пораждало спекулации за приложимост на газ при обири, който упоявал жителите на домовете. " Няма доказателства за потребление на газ, което чисто логичен, на процедура е доста мъчно да се случи, защото подобен способ на кражба е по-характерен за някакви секрети служби и е доста неупотребим. Изисква огромна подготовка, голяма сума пари за доставяне на такива неща, плюс това в действителност би трябвало доста огромно количество газ, което би трябвало да се вкара през някакъв дребен процеп, което на процедура е невероятно ", изяснява още събеседникът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР