Увеличават се пенсиите с 60 лв. плюс 10% за всички.

...
Увеличават се пенсиите с 60 лв. плюс 10% за всички.
Коментари Харесай

Петков: Не харчим повече пари, просто ги даваме на бедните

„ Увеличават се пенсиите с 60 лева плюс 10% за всички. Така таванът на пенсиите става 2 хиляди лв.. В последните 12 месеца минималната пенсия се е качила от 300 на 467 лева За последните 12 години преди този момент е била увеличена единствено със 100 лв. ", похвали се Кирил Петков при постоянното съвещание на Министерски съвет. 

По думите му всяка бензиностанция ще има опция да понижи цената на дизела и бензина без добавките от 25 ст. на литър, от която ще може да се възползва всеки българин. Нямало обаче да се оказва помощ на такива, които единствено минават през страната.  

По думите на Петков електрическата енергия и втечнения газ щели да се освободят от данък, а Данък добавена стойност на парното падало с 9%. Припомняме, че с решение на КЕВР от преди дни обаче, цената на парното се подвига с 40%, а на електрическата енергия с малко над 3%.  

По думите на Петков всички ограничения, които предлага държавното управление да проинфлационни и по този начин крайният недостиг оставал на 4.1.

„ С други думи ние не харчим повече пари, просто ги даваме на хората, които имат най-голяма потребност “, разгласи Петков в жанр Робин Худ.  

След като бъде признат от държавното управление през днешния ден, обновената макрорамка отива в Народното събрание, където депутатите ще имат последната дума по приемането му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР