Увеличават се опитите за незаконна сеч преди началото на зимния

...
Увеличават се опитите за незаконна сеч преди началото на зимния
Коментари Харесай

Увеличават се опитите за незаконна сеч преди началото на зимния отоплителен сезон

Увеличават се опитите за противозаконна сеч преди началото на зимния отоплителен сезон, оповестиха от пресцентъра на Югозападното държавно дружество /ЮЗДП/.

Само за миналата седмица горските надзиратели на територията на поделенията на предприятието са съставили тринайсет акта за противозаконна сеч и превозване на дървесина без контролна горска марка и превозен билет. Задържани са над 10 пространствени куб. метра дърва за огрев и едно моторно транспортно средство. За да се пресекат нарушаванията чиновниците на предприятието са засилили контрола в горските територии, показват от пресцентъра.

Тази година цената на широколистните дърва за огрев е сред 40 и 60 лв. за тримерен куб. метър, а цената при иглолистните е от 22 до 31 лв. при закупуване непосредствено от краткотраен горски склад, оповестяват още от ЮЗДП. По-висока е цената само в Благоевград, където в централния склад на горското стопанство дървата се оферират нарязани и нацепени.

И тази година жителите на дребни обитаеми места имат опция сами да добият дърва, в случай че са включени в направените от кметовете описи, показват от предприятието. По този метод цената е доста по-ниска, като куб. метър иглолистни е сред 7 и 10 лв., а широколистните от 15 до 22 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР