Увеличават се критичните оценки към качеството и стила на управление

...
Увеличават се критичните оценки към качеството и стила на управление
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Увеличават се критичните оценки за управлението, но няма алтернатива

Увеличават се сериозните оценки към качеството и стила на ръководство на страната. Те обаче биват разчетени от публичното мнение като излизащи от разнообразни по ориентацията си политически сили, което не разрешава консолидиране на единна съпротива. Тази наклонност регистрира в регулярното си тримесечно изследване на публичните настройки социологическатата организация " Алфа Рисърч ". Националното представително изследване е извършено сред 10 и 16 септември измежду 1023 пълнолетни жители.

В началото на септември в народен проект

ГЕРБ резервира електоралното си преимущество пред Българска социалистическа партия .

На въпрос за коя партия биха дали своят вот, в случай че предстоят парламентарни избори 21.5% показват групировката на Бойко Борисов, а 18.7% - партията на Корнелия Нинова.

Алфа Рисърч мери и капацитета на към този момент декларираната от Слави Трифонов партия " Няма такава страна ", която започва с поддръжка от 8.3%.

Партията на Трифонов би лишила симпатизанти от Българска социалистическа партия, националистическите обединения и Воля ,

без основна ерозия за ГЕРБ. Поради неналичието на всеобщи публични упования за разглобяване на цялата политическа система и преориентация на страната, новата групировка, позиционираща се като опция на статуквото, стартира с умерени равнища на поддръжка, регистрират социолозите.

Подкрепата за Движение за права и свободи е в границите на обичайните 8.6%. С разпада на Обединените патриоти по-голямата част от националистическия избор остава зад ВМРО-НФСБ (4.8%), до момента в който досегашният им сътрудник " Атака " стартира политическия сезон с поддръжка от 1.9 на 100.

След пробива на европейския избор и излъчването на евродепутат, Демократична България стабилизира общите си позиции - 4.1%, само че остава пред предизвикването да разшири кръга на симпатизантите в страната.

Регистрираната поддръжка за ръководещи, лява, дясна съпротива и нови обединения демонстрира настроенията в обществото на национално ниво. Местните избори обаче са много разнообразни по темперамент, а това прави изходът от тях мощно подвластен от спецификата в обособените общини, от положението на политическите сили в тях и гражданската ангажираност, показват от " Алфа Рисърч ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР