Увеличават се доброволците на първа линия, които все още са

...
Увеличават се доброволците на първа линия, които все още са
Коментари Харесай

Студенти по медицина от Стара Загора се включиха в битката с COVID-19

Увеличават се доброволците на първа линия, които към момента са студенти по медицински специалности, заяви бТВ.

От началото на месец ноември шест, към момента незавършили медицински сестри от Тракийски университет - Стара Загора, са в помощ на COVID-отделения в разнообразни болнични структури. Четири от доброволките са стажантки, а две са трети курс.

Четири от тях са в МБАЛ „ Хасково АД “, една в МБАЛ „ Света Екатерина “ в Димитровград и една в МБАЛ „ Д-р Хр. Стамболски “ в Казанлък.

Шестокурсникът по медицина Туран Кая, който е лекар-стажант в британската секция за студенти на Тракийски университет, е най-новото попълнение на Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора.

„ Съпругата ми и майка ми, която е пенсионирана здравна сестра, най-важните две дами в живота ми, утвърдиха и насърчиха решението ми, което ме накара да се уверя, че действам вярно. Освен своята филантропична част, доброволчеството в борбата против COVID-19 дава опция на младия доктор да придобие потребен опит, умения и подготвеност по време на пандемия, което не се случва постоянно. Подготвя ви да работите при много тежки условия и стрес “, сподели Кая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР