Увеличават с 24.5% помощите за отопление в сравнение с миналия

...
Увеличават с 24.5% помощите за отопление в сравнение с миналия
Коментари Харесай

93.18 лв. става месечният размер на помощите за отопление

Увеличават с 24.5% помощите за отопление спрямо предишния зимен сезон. Така месечният размер става 93.18 лева . Новата стойност е избрана със заповед на обществения министър Бисер Петков, оповестиха от МТСП.

Кандидатстването за енергийно подкрепяне стартира на 1 юли и ще продължи до 31 октомври . Хората, нуждаещи се от този тип обществена поддръжка, могат да подават документи в дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашния си адрес.
 От през днешния ден се подават заявките за помощи за отопление
От през днешния ден се подават заявките за помощи за отопление

В службите или по интернет…

Общата стойност на помощта, която се изплаща от Агенцията за обществено подкрепяне за интервала 1 ноември - 31 март, ще се увеличи с 91,75 лева - от сегашните 374,15 лева на 465,90 лева .

Повишението е написано с промени в Наредба № РД-07-5 от 2008 година за изискванията и реда за разпределяне на целева помощ за отопление , която беше обнародвана в Държавен вестник на 28 юни 2019 година
 Увеличават помощите за отопление за идната зима
Увеличават помощите за отопление за идната зима

Предвиденото нарастване на пенсиите няма да се отрази на правото на достъп

Новите текстове регламентират, че базата за установяване на размера на помощта нараства от 385 киловатчаса на 500 кВтч . Причина за нарастването на помощта са и избраните от Комисията за енергийно и водно контролиране по-високи цени на електрическата сила, които влязоха в действие от 1 юли.

От общественото ведомство осведомят, че са п редприети ограничения, с цел да не се допусне отпадане на хора от енергийно подкрепяне заради нарастването на пенсиите от 1 юли с 5,7% .

С измененията в нормативната уредба беше уголемен и обсегът на подпомаганите лица и фамилии посредством увеличение на самостоятелните коефициенти за достъп до целевата помощ.
 Солени санкции за продажба на некачествени твърди горива за битово отопление
Солени санкции за продажба на некачествени твърди горива за битово отопление

Катаджиите към този момент могат да стопират от придвижване коли, които замърсяват повече от допустимото

Най-голямо е нарастването за рисковите групи - възрастните хора и изключително тези от тях, които живеят сами , хората с увреждания и родителите, отглеждащи сами децата си, включени в просветителния развой.

Очаква се с към 45 000 да бъдат увеличени подпомаганите фамилии, като броят им ще доближи 255 000 . През предишния отоплителен сезон ( 2018-2019 г.) с целева помощ за отопление бяха подкрепени 209 647 хора и семейства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР