Увеличаващите се санкции срещу Русия засилват риска нейните акции и

...
Увеличаващите се санкции срещу Русия засилват риска нейните акции и
Коментари Харесай

Руските акции и облигации може скоро да напуснат индексите

Увеличаващите се наказания против Русия ускоряват риска нейните акции и облигации да бъдат изхвърлени от водещи интернационалните показатели, което на процедура ще ги откъсне от огромен сегмент на капиталовата промишленост, показва Bloomberg.

MSCI Inc. – снабдител на водещите показатели на разрастващите се пазари – се е обърнал към участниците на пазара за мнението им какви са подобаващите дейности по отношение на съветските скъпи бумаги, сподели тя в изказване от понеделник. В същото време от Interncontinetal Exchange Inc. обявиха, че ще отстранен дълг, публикуван от глобени съветски компании от показателите си за закрепена рентабилност при идващото им ребалансиране на 31 март.

MSCI следи от близко пазара и възнамерява да даде повече детайлности за желанията си до края на седмицата, излиза наяве още от изказването. Мениджър на компанията по-рано сподели, че компанията се съветва с клиенти, с цел да проучва следствията от глобите.

Мярката следва предизвестие от Goldman Sachs Group Inc. за риска съветският дълг да бъде отстранен от един от необятно следваните показатели на компанията.

Руските облигации образуват към 6,23% от бенчмарка Emerging Market Global Diversified, показва компанията в имейл. Засега не се споделя дали тя обмисля премахването на съветското присъединяване от индикатора.

От Bloomberg Equity Indices оповестиха, че ще отстранен „ Сбербанк “ от показателите на скъпи бумаги в края на търговията на 2 март, излиза наяве от позиция от 28 февруари.

Санкциите и финансовите ограничавания към този момент изтриха милиарди пазарна капитализация от съветските активи. Русия става все по-изолирана на финансовите пазари, което изпарява ликвидността на активите ѝ – основен фактор за присъединяване в показателите. В понеделник Русия спря търговията с акции, а търгуваните в чужбина активи преобладаващо поевтиняха.

Всяка една смяна във водещи показатели значи неустановеност за вложителите на борсово търгувани фондове (ETF), които наблюдават измерителите. Фондът iShares Core MSCI Emerging Markets ETF има съветски активи за към 1,1 милиарда $ при настояща оценка, демонстрират данни, систематизирани от Bloomberg.

Ефектът може да се види и при съветския дълг, който сега е включен в показателя JPMorgan GBI-EM Global Diversified Index. В петък от JPMorgan обявиха в записка до клиентите си, че към този момент няма да има непосреден резултат от глобите върху ребалансирането на показателите този понеделник.

Когато става въпрос за наказания, банката постоянно разгласява детайлности след интервал на наблюдаване на засегнатите пазари. Банката би могла да резервира настоящето състояние или с времето последователно да понижи тежестта на глобените в показателя. Също по този начин е допустимо да се стигне и до изключване на скъпи бумаги от показатели, показват от банката.

От ICE също обявиха, че с ребалансирането на 28 февруари показателите няма да включват нов върховен дълг, издаван от Руската централна банка, съветския държавен капиталов фонд или финансовото министерство на страната.

Компаниите ще отстранен Русия от измерителите, в случай че глобите са толкоз значими, че ликвидността се повреди до такава степен, че показателят не може да бъде следван, показва Густаво Медейрос от Ashmore Group.

По думите му всяко едно изключване на огромна страна като Русия по всяка възможност ще става в продължение на месеци, с цел да може вложителите да имат време да изоставен позициите си.

Също по този начин има риск от „ механически дефолт “ на съветски корпоративен дълг и облигации в твърда валута поради вероятните ограничавания на заплащанията, като това може да докара до излизане от показатели, отбелязва Дираж Байай от Lombard Odier Investment Managers in Singapore.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР