Увеличаващата се разлика между богатите клубове и всички останали е

...
Увеличаващата се разлика между богатите клубове и всички останали е
Коментари Харесай

Пропастта между богатите и останалите е ключовият проблем във футбола, каза Чеферин

Увеличаващата се разлика сред богатите клубове и всички останали е основният проблем пред европейския футбол, съобщи президентът на УЕФА Александър Чеферин. По думите му съществена задача на организацията е да се оправи с него.

" Нека сложим картите на масата и да бъдем почтени пред себе си: най-голямото предизвикателство пред нас в идващите години ще бъде спортният баланс ", сподели словенецът по време на съвещание на Асоциацията на европейските клубове.

" Как можем да продължим да развиваме футбола в Европа и да избегнем увеличението на пропастта сред най-влиятелните и останалите? Това е въпрос за милион $. Аз съм прагматик - отворен съм към всяко практично предложение, което може да е от изгода на европейския футбол ", съобщи президентът на УЕФА.

Сред концепциите за преодоляване на казуса са въвеждането на таван на заплатите, ограничавания в тимовете и смяна в трансферната система.

Още при започване на годината в изчерпателен разбор УЕФА разгласи, че има суперклубове, които са недостижими за останалите. Миналата есен организацията разгласи промени в Шампионската лига, съгласно които 16 от 32 места в групите на Шампионската лига ще са за тимове от четирите водещи шампионати в Европа.

Това породи неодобрение измежду по-слабите шампионати, само че беше разчетено като мярка против възможното " разединение " на огромните клубове в Суперлига.

Преди месец ПСЖ купи Неймар за 222 млн. евро, а " Манчестър сити " стана клубът, похарчил най-вече пари в границите на един трансферен прозорец. УЕФА стартира следствие против парижани, само че отхвърли, че ревизира и " жителите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР