Увеличаването на цената на ремонта на отсечката от автомагистрала Тракия

...
Увеличаването на цената на ремонта на отсечката от автомагистрала Тракия
Коментари Харесай

Христо Иванов видя корупционна връщанка в поскъпването на ремонта на Тракия

Увеличаването на цената на ремонта на правата от автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора би трябвало да бъде ясно обяснена, тъй като без пояснение с документи тя приказва за едно - скрита корупционна награда в цената . Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във видео, излъчено онлайн от автомагистрала " Тракия ".

" Отново се връщаме на далаверата " Автомагистрали " - тази корупционна черна дупка за 5 милиарда лева, която ГЕРБ сглобиха, тъй че Бойко да може да прави пасчета към своите другарски кръгове и компании, които споделя с Делян Пеевски ", разяснява Иванов и напомни, че след повдигането на тематиката първо да се изяснява медийно излезе заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков, а по-късно и районният министър Петя Аврамова.

" Министър Аврамова даде едно изявление, в което сподели, че може да работи като генератор за инцидентни цифри. Изреди някакви безусловно неразбираеми допускам и за самата нея милиони и ме упрекна, че неистина ", означи той и напомни разнообразни изявления на министъра за цената на бъдещия ремонт.
 Депутатите одобриха единомислещо предлагането на Българска социалистическа партия за одит на
Депутатите одобриха единомислещо предлагането на Българска социалистическа партия за одит на " Автомагистрали "

Очаква се Сметната палата да стартира инспекция

Припомня се, че през октомври 2019 година Аврамова споделя в отговор на депутатско запитване, че ремонтът на 40 км в едната посока планирано ще коства 40 млн. лева През февруари 2020 година Аврамова още веднъж в Народното събрание твърди, че за 40 км в едната посока прогнозната сума към този момент е 60 млн. лева През октомври 2020 година тя към този момент приказва за ремонт на 52-километров сектор и обща сума от 90 млн. лева в посока.

Тези спомагателни 12 км са към този момент ремонтирани на цена от 12 млн. лева в посока за правата. Това значи, че оставащите 40 км в едната посока би трябвало да бъдат направени за 78 млн. лв., в случай че се съди от думите на министъра. През февруари 2021 година стартира ремонтът на първите 16.5 км от въпросната 40-километрова права. Цената в посока е 35 млн. лева - единствено за тези 16.5 км. Ако тази цена се резервира и за оставащите 23.5 км, то общата стойност на цялата права ще бъде 85 млн. лева в посока.
 Демократична България внесоха три сигнала за
Демократична България внесоха три сигнала за " Автомагистрали "

Сигналът в Европейска комисия е за нарушение на европейските правила

Според Христо Иванов оповестяването в последните години на разнообразни, все по-високи цени е " една от индикациите, че тук става дума за прикрито фактуриране на корупционен рабат - корупционна връщанка, посредством която да се отклоняват средства ".

" Ние ще продължим да се занимаваме с далаверата " Автомагистрали " и с контракта за тази права, тъй като откриваме забавни неща. На 4 април ние можем дружно да прекратим тази корупционна рана, да затворим тези 5 милиарда да бъдат употребявани по тази скица, а от тях да може да се построят и пътища, и в случай че желаете - детска болница, или да отидат за пенсии. Пари има, въпросът е къде отиват - дали в наш интерес, или в другарските кръгове на Бойко и Делян ", посочи съпредседателят на " Демократична България ".
 АПИ не откриват нарушавания в контракта си с „ Автомагистрали “
АПИ не откриват нарушавания в контракта си с „ Автомагистрали “

В това увери ръководителят на АПИ Георги Терзийски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР