Увеличаването на температурите на планетата ще направи океаните по-сини и

...
Увеличаването на температурите на планетата ще направи океаните по-сини и
Коментари Харесай

Океаните стават по-сини и по-зелени до края на века при скок на температурите

Увеличаването на температурите на планетата ще направи океаните по-сини и по-зелени до края на века вследствие на световното стопляне, предвиждат специалисти.

Изследователите декларират, че измененията в цвета ще са в резултат на резултата от климатичните промени върху популацията на дребните организми във водата, известни като фитопланктон, които преобразуват слънчевата сила в химическа сила посредством фотосинтеза, както и резултатите върху равнищата на други цветни съставни елементи в океаните.

Проучването е направено от учени от университета в Саутхемптън. В него са взели участие и американски учени. То е оповестено в журнала Nature Communications, написа " Гардиън ".

Авторите са достигнали до заключението посредством потребление на компютърен модел, който предвижда по какъв начин фактори като температурата, океанското течение и киселинността на океаните засягат растежа и видовете фитопланктон във водата. Също по този начин е проучено по какъв начин такива промени засягат абсорбирането и отразяването на светлината върху повърхността на океаните.

Резултатите разкриват, че в случай че температурата на морската повърхнина се усили до 3 градуса до 2100 година, както се чака при сегашния сюжет, цветът на повече от половината от океаните, в това число и на Северния Атлантик, ще се промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР