Увеличаването на производството на енергия от възобновяеми източници, а не

...
Увеличаването на производството на енергия от възобновяеми източници, а не
Коментари Харесай

Шолц: Повече ВЕИ-та са ключът към ниските цени на електроенергията

Увеличаването на производството на сила от възобновими източници, а не дотациите, е ключът към по-ниските цени на електрическата енергия за енергоемката индустрия на Германия. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс.

Индустриалните компании в Германия настояват, че цените на електричеството са прекомерно високи спрямо други страни, което слага немската тежка индустрия в структурно неизгодно състояние по отношение на други индустриални центрове като Съединените щати и Китай.

Министерството на стопанската система на Германия, ръководено от Роберт Хабек от Зелените, разгласява по-рано тази седмица проект за субсидирана цена от 6 цента за киловатчас (kWh) до 2030 година Но финансовото министерство на съдружното държавно управление на Шолц бързо отхвърли схемата за субсидиране, заявявайки, че няма бюджет за нея.

Вече има райони, където производството на електрическа енергия е толкоз на ниска цена, колкото желаеме да бъде, тъй че промишлените интервенции да могат да надделеят против световната конкуренция без дотации, уточни Шолц. За да разшири това за цяла Германия, канцлерът разясни, че би трябвало да се направи всичко в неговите пълномощия, с цел да се подтикват мрежите за транспорт на електрическа енергия и производството на възобновима сила.

Вече знаем, че ще имаме по-ниски цени на електрическата енергия, откакто реализираме задачата си възобновимите енергийни източници да преобладават производството на електроенергия в Германия, сподели още Шолц.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР