Увеличаването на минималната работна заплата е част от политиката на

...
Увеличаването на минималната работна заплата е част от политиката на
Коментари Харесай

Бизнесът: Правителството да не определя минималната заплата

Увеличаването на минималната работна заплата е част от политиката на държавното управление по приходите. На всички е ясно, че политиката по приходите е най-спорна. За нас минималната работна заплата би трябвало да се договаря сред бизнес и синдикати. Така е в съвсем цяла Европа. Минималната работна би трябвало да бъде друга за другите стопански браншове и сфери. Единната минимална работна заплата няма да реализира своите цели.

Това сподели в предаването " Плюс минус " по „ Нова телевизия “ Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. " Трябва да има транспарантен механизъм за определянето на минималната работна заплата. Сега тя се дефинира административно. Вече е ясно, че за 2021 година тя ще бъде 650 лв..

Ние вършим всичко допустимо, с цел да има договаряне на минималната заплата за 2022 година. В някои райони минималната работна заплата ще се изравни със междинната, което не е добре. Това ще докара до едно равнене на нискоквалифицирания труд със средноквалифицирания. Така нискоквалифицираните служащи няма да имат никакво предпочитание да се развиват, тъй като ще получават същите средства. В България няма безработицата. Напротив, има апетит за работна ръка - квалифицирана и неквалифицирана. Производителността на труда в България пораства доста по-бавно от растежа на приходите. България е на последно място по продуктивност на труда в Европа ", разкри още Велев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР