Увеличаването на икономическия, търговския и инвестиционния обмен между България и

...
Увеличаването на икономическия, търговския и инвестиционния обмен между България и
Коментари Харесай

България и Виетнам ще си сътрудничат в областта на икономиката и образованието

Увеличаването на икономическия, комерсиалния и капиталовия продан сред България и Виетнам е общ приоритет. Институциите в двете страни са подготвени да поддържат самодейностите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които се срещнаха в Токио. Двамата съставляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито.

"Предстоящото съвещание на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие сред България и Виетнам през ноември тази година в София е добър мотив и за провеждането на двустранни бизнес конгреси и набелязване на съответни планове от съвместен интерес ", акцентира Радев. Държавният глава удостовери поканата към своя виетнамски сътрудник - президента Нгуен Фу Чонг да посети страната ни дружно със мощна бизнес делегация.

Доверието сред България и Виетнам и контактите сред хората са най-големият капитал в двустранните връзки, който с изключение на в увеличение на комерсиалния продан, следва да бъде вложен с поддръжката на институциите в основаването на смесени предприятия за експорт на пазарите в Азия и в границите на общия европейски пазар, прикани българският президент. Според него одобряването на България като районен център за развиване на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и традициите в региона на електрониката, фармацията и медицината също основават предпоставки за реализацията на общи планове. Споделена бе и позицията, че комерсиалният продан от към 100 млн. $ годишно не дава отговор на капацитета на двете страни.

"България и Виетнам имат голямо предимство с това, че двата народа не се постанова занапред да се опознават и са свързани от връзки на другарство и доверие ", посочи още Радев. Нгуен Суан Фук открои от своя страна отличното двустранно съдействие в областта на образованието и науката в близкото минало – 30 000 виетнамски жители, измежду които и самият той, са приключили висшето си обучение, получили са професионална подготовка или са специализирали у нас. Той прикани за възобновяване на дейното партньорство в тези области.

Като изключително перспективна сфера за развиване на двустранните връзки беше обрисувано съдействието в защитата, ремонта на въоръжаване и техника, както и региона на военното обучение.

Нгуен Суан Фук уточни, че като ръководител на АСЕАН през 2020 година Виетнам ще работи за следващо разширение на връзките и икономическото партньорство на България с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия. Двете страни имат чудесно съдействие в границите на интернационалните организации и ще продължат дейния си разговор при образуването и отстояването на общи позиции, беше маркирано още на срещата на президента Румен Радев и министър-председателя Нгуен Суан Фук в Токио.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР