Увеличаването на броя на новозаразените наложи връщане на някакви мерки.

...
Увеличаването на броя на новозаразените наложи връщане на някакви мерки.
Коментари Харесай

Кунчев: Да не си на мястото на Борисов!

 Увеличаването на броя на новозаразените наложи връщане на някакви ограничения. Това не е феномен единствено за България, случва се и в други страни, изключително на Балканите. Това съобщи в телевизионно изявление за btv основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. " Случи се в Сърбия, Турция и в някои от Балтийските страни ", добави той. " Не можем да спрем или предотвратим епидемията, значимо е да се направи ваксина. Държим под надзор нещата ", счита той.  По думите му е обикновено, като има повече проби, да има повече позитивни:

" Само, че процентът се движи сред 6-7% на позитивните ", добави Кунчев. " Ние от доста време опитваме да убедим Борисов, че би трябвало да се върнат някои ограничения. Не ми се желае да съм на негово място, тъй като се постанова да балансира сред доста неща. Важно е въпреки всичко да пазим хората живи, да пазим стопанската система и да не позволяваме да се пренатоварва здравната ни система ", сподели Кунчев. 

" Жалко е, че няма характерно лекарство, което за няколко дни да лекува пациента. Все отново методите досега ни оказват помощ по някакъв метод. Няма създаден протокол, който да споделя " първо, второ, трето “ и си здрав “, сподели той. Той призна, че през днешния ден е имал случай на момиче, което е имало позитивен тест, след това е имала 3 негативни теста, в това число и PCR.

" Естествено, че тя е негативна и са вдигнати всички ограничавания над нея “, сподели Кунчев. По думите му, в случай че един човек е болен в обещано семейство, то даже и тестванията на останалите да са негативни, всички са карантинирани.

" Задължителен е пробата за К-19 в доста малко случаи. Това е единствено, в случай че си контактен на човек с ковид или рисков. Всички други случаи - за влизане в болница, по лично предпочитание и така нататък ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР