Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Димитър Димитров:

...
Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Димитър Димитров:
Коментари Харесай

Атила Йенисен, "МЕТРО България": Това, от което младите хора се нуждаят, са възможности


Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Димитър Димитров: Всеки един от нас би трябвало да поставя целенасочени старания да усъвършенства средата на живот и работа в България

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
17 фев 2018
Д-р Христо Илиев, AG Capital: Пълноценната реализация изисква да пътуваш, да събираш положителни усещания и образци и да се връщаш, с цел да ги приложиш в България

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
13 фев 2018 Атила Йенисен е основен изпълнителен шеф на " МЕТРО България " - най-голямата компания за търговия на едро, оперираща на българския пазар от 1999 година, обслужваща клиенти от хотелския и ресторантьорски бизнес, търговци и компании. Компанията ръководи 11 кеш енд кери магазина, както и 2 снабдителни бази, с над 2300 чиновници. Над 390 000 професионални клиенти на " МЕТРО България " разчитат на продуктовата подготвеност и качествените услуги на компанията, с цел да реализират сполучливо своя всекидневен бизнес. " МЕТРО Кеш енд Кери " развива най-силния и огромен екип от търговци, в страната, които обслужват клиентите на компанията, а също по този начин обезпечава и директни доставки от необятния си подбор от хранителни и нехранителни артикули до обектите на своите клиенти.

" МЕТРО България " е една от фирмите, заставащи зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ".

Защо смятате, че план ът на PwC - " Твоите 25 аргументи да избереш България " е значим ?

Проектът на PwC е значим, тъй като когато огромните компании застанат зад такава самодейност, тя придобива необятна гласност. В България най-често обществено се приказва, че късмет за младежите няма. Благодарение на сходни планове може по-ясно да се чуе, че тук въпреки всичко съществуват благоприятни условия за реализация.

Какви са най-ценните качества, които би трябвало да имат чиновниците във вашата компания?

Предприемчивост и предпочитание да възприемат новото. Ние работим в извънредно конкурентен бранш, в който един от ключовете към триумфа е хората да са отворени за нови хрумвания, да имат по-различен и ексцентричен метод на мислене. Вярвам, че в наше време всичко се развива по доста динамичен метод. Ето за какво младежите би трябвало не просто да бъдат уверени в себе си, само че и да имат гений бързо да предугаждат идното, да изградят дарба да учат и не помнят бързо и несъмнено, да имат еластичност. Всичко това ще им помогне в сполучливия старт на тяхната кариера.

Какъв смятате, че ще е най-ценният опит, който студентите, които аплайват за стаж, биха могли да натрупат в компанията ви?

Най-ценният опит е, че те ще се научат да носят действителни отговорности. Ще могат да схванат, какво значи да работиш в интернационална компания и да изпълняваш ежедневни отговорности, присъщи за нашия бизнес. Накрая ще знаят дали работата при нас им харесва и дали в действителност биха желали да продължат кариерата си в " МЕТРО ".

Как смятате, че те могат да бъдат подтиквани да се развиват тук? Как вашата компания работи в тази посока?

Това, от което младежите се нуждаят, са благоприятни условия. Когато можем да създадем и предложим действителни благоприятни условия, те ще останат. Когато благоприятни условия липсват, е изцяло естествено те да потърсят шанса си отвън България – там, където в действителност ще получат късмет за реализация. Мисля, че " МЕТРО България " е доста положително място за един младеж, с цел да стартира своята кариера. Неслучайно през този месец нашата компания бе оповестена за Top Employer или Най-добър шеф от Top Employers Institute в Холандия. Това е организацията, която удостоверява, че даден шеф дава отговор на интернационалните стандарти и най-хубави работодателски практики в света. Top Employers Institute прави това от 25 години по целия свят. Има единствено пет компании в България, които имат този документ и ние сме една от тях.

За акцията
" PwC България ", водеща консултантска компания и шеф с над 168-годишна история, провежда акцията " Твоите 25 аргументи да избереш България " в поддръжка на младите и амбициозни студенти. По мотив 25 години от основаването й " PwC България " дружно с водещи компании сътрудници ще поддържа 25 български студенти със стипендии по 6000 лева, стажове в влиятелни компании и менторство.
Близо 1300 студенти, учащи се в страната или чужбина, изпратиха есета на тематика " Моите 25 аргументи да избереш България " и аплайваха в състезанието. Победителите ще бъдат определени от без значение жури и ще бъдат оповестени публично на 1 март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР