Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Атила Йенисен,

...
Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Атила Йенисен,
Коментари Харесай

Арно Льоклер, Сосиете Женерал Експресбанк: България е чудесна държава с голям и неразгърнат потенциал


Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Атила Йенисен, " МЕТРО България ": Това, от което младежите се нуждаят, са благоприятни условия

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
19 фев 2018
Д-р Христо Илиев, AG Capital: Пълноценната реализация изисква да пътуваш, да събираш положителни усещания и образци и да се връщаш, с цел да ги приложиш в България

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
13 фев 2018 Арно Льоклер е основен изпълнителен шеф на Сосиете женерал експресбанк от 2015 година до сегашния миг. Групата е измежду седемте най-големи финансови институции в България. В нея влизат банката Сосиете женерал експресбанк " и нейните дъщерни и асоциирани сдружения Sogelease България, " Сосиете Женерал Факторинг ", Регионален фонд за градско развиване – фонд управител по стратегия JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания " Sogelife България " и компанията за действен лизинг и цялостно сервизно обслужване АЛД " Аутомотив ".

Сосиете женерал експресбанк е една от фирмите, заставащи зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ".

Какво предизвика вашата компания и вас в частност да се включите в плана на PwC - " Твоите 25 аргументи да избереш България "?

Ние имаме вяра, че България е чудесна страна с огромен неразгърнат капацитет. Има доста пазарни ниши, които могат да бъдат развивани, както и редица благоприятни условия за бизнес и кариера на младежите. Нашата дарба да привличаме и задържаме младежите да останат тук ще играе забележителна роля за това по какъв начин всички благоприятни условия ще бъдат употребявани в бъдеще. В Сосиете женерал експресбанк сме щастливи да бъдем сътрудници на PwC в самодейността " Твоите 25 аргументи да избереш България " като страховит план, насърчаващ младежите да видят България като място, където могат да реализират всичко, което желаят. Вярваме, че е отговорност на всички ни да насърчаваме младежите да останат в България и се стремим да използваме всеки подобаващ метод да допринесем за тази задача.

Защо смятате, че той е значим?

Вярваме, че планът ще провокира младежите да премислят позитивите и да прегледат по-детайлно съществуващите благоприятни условия за кариера в България. Смятаме, че този план също ще помогне на младежите да осъществят своята опция да провокират статуквото и да бъдат част от по-голямо бъдеще.

Какви са най-ценните качества, които би трябвало да имат чиновниците във вашата компания?

Стремим да притеглим хора, които са виновни, отдадени и подготвени да придобият и развият нови умения. Също по този начин оценяваме експерти с самодейна настройка и новаторско мислене. Вярваме, че когато хората работят дружно, се осъществят чудесни планове, а отборният дух е основна част от постигането на нашите бизнес цели. Фокусът върху клиентите също е едно от основните качества, които оказват въздействие върху способността ни да бъдем конкурентни на пазара и да запазим водещата си позиция в банковата промишленост. Младите хора се усещат несигурни, че ще могат да намерят персонална и професионална реализация в България. Всички вероятности в чужбина наподобяват по-привлекателни и по-достъпни. Не би трябвало да забравяме, че България е красива и спокойна страна и като част от Европейски Съюз може да предложи доста непредвидени благоприятни условия за младежите.

Какъв смятате, че ще е най-ценният опит, който студентите, които аплайват за стаж, биха могли да натрупат в компанията ви?

Стажантската стратегия на SGEB е традиция от 2001 година насам и всяка година към 100 души се причисляват към банката като стажанти в нашите офиси във Варна и София, както и към клоновата мрежа. Нашата стажантска стратегия е доста гъвкава, с цел да помогне на младежите да погледнат по-задълбочено в банковата промишленост и да бъдат по-уверени, когато подхващат първите стъпки в кариерата си. Ментори на стажантите са специалисти с потвърдена професионална подготвеност в сферата им на активност.

Наред със съдействието с експерти и мениджъри от разнообразни отдели нашите стажанти могат да възприемат най-хубавите интернационалните практики от групата Societe Generale.
Нашата стажантска стратегия има за цел да помогне на младежите да бъдат дейни и да споделят свободно своите хрумвания, защото ние имаме вяра, че настройката за нововъведения е ключът към напредъка и триумфа на бизнеса.

Какви компликации срещате при набирането/задържането на личен състав във вашата промишленост?

Положението на днешния пазар на труда допуска провокации пред фирмите от всички браншове за привличане и задържане на хора. Специално в банковия бранш се борим да бъдем конкурентоспособни с всички финтех компании и центрове за споделени услуги. От друга страна, банковата промишленост може да предложи смислена работа и забавни планове, по тази причина се опитваме да се съсредоточим върху тези преимущества, с цел да запазим положителните си хора.

Приблизително какъв брой от чиновниците ви са учили/работили/живели в чужбина и са избрали да се върнат и да се развиват в България?

Приблизително 10% от нашите чиновници са учили или са живели в чужбина. Оценяваме експерти с интернационален опит, тъй като идват в организацията с разнообразни хрумвания и подходи.

Какво липсва на младежите, с цел да остават в България?

Младите хора се усещат несигурни, че ще могат да намерят персонална и професионална реализация в България. Всички вероятности в чужбина наподобяват по-привлекателни и по-достъпни. Не би трябвало да забравяме, че България е красива и спокойна страна и като част от Европейски Съюз може да предложи доста непредвидени благоприятни условия за младежите.

Как смятате, че те могат да бъдат подтиквани да се развиват тук? Как вашата компания работи в тази посока?

Ние влагаме доста в развиването на нашите чиновници, предлагайки разнородни благоприятни условия за образование и избор на кариера в банката. Също по този начин предлагаме на нашите чиновници наставнически стратегии, чиято цел е да подкрепят акомодацията им в организацията през цялото време. Ние насърчаваме съдействието и обмена на познания и умения като принадлежности за неофициално обучение и самоусъвършенстване.

Кои са вашите аргументи вие да сте останали и да се развивате в България?

Първият ми контакт с България беше през 1999 година, когато Societe Generale закупи Експресбанк. Когато през 2015 година ми беше предоставена опцията да се върна и да работя тук, бях позитивно надъхан, тъй като към този момент познавах страната. Бях заинтересован да работя в страна от Европейски Съюз, която се беше развила след първото ми посещаване. Освен това предходният ми професионален опит в Русия, където прекарах пет години, ме свързаше по натурален метод с България във връзка с езика и културата.

За акцията
" PwC България ", водеща консултантска компания и шеф с над 168-годишна история, провежда акцията " Твоите 25 аргументи да избереш България " в поддръжка на младите и амбициозни студенти. По мотив 25 години от основаването й " PwC България " дружно с водещи компании сътрудници ще поддържа 25 български студенти със стипендии по 6000 лева, стажове в влиятелни компании и менторство.
Близо 1300 студенти, учащи се в страната или чужбина, изпратиха есета на тематика " Моите 25 аргументи да избереш България " и аплайваха в състезанието. Победителите ще бъдат определени от без значение жури и ще бъдат оповестени публично на 1 март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР