Увеличаване на парите за образование до 4% от БВП, а

...
Увеличаване на парите за образование до 4% от БВП, а
Коментари Харесай

ПП Глас Народен: 4% от БВП за образование и само завършилите средно образование да могат да гласуват - Политика

Увеличаване на парите за обучение до 4% от Брутният вътрешен продукт, а нарастването на заплатите на учителите да бъде обновено по отношение на инфлацията и да има държавно подкрепяне на младите фамилии с висше обучение, са част от целите в програмата на Политическа партия Глас Народен.

С нарастването на средствата за обучение се цели възстановяване на материалната база в държавните и общинските учебни заведения, понижаване на финансовата тежест за родителите и обезпечаване на опция всяко дете да получи пълноценно образование. Според партията е нужна смяна и в модела „ парите следват ученика “, защото този модел води до ниски резултати в системата и всеобщо неглижиране на пропуските в знанията на децата.
Сред целите на Политическа партия Глас Народен е и смяна в Изборния кодекс, съгласно която единствено приключили приблизително обучение българи, недължащи налози за миналата година, да имат право на гласоподаване.

Причината за това е в всеобщата писмена и политическа неначетеност, която основава елементарно манипулируеми и послушни гласоподаватели. Целта е до урните да стигат тези хора, които са осведомени с устройството и действието на държавното и локално ръководство и самоуправление. Хора, които са осведомени за процесите и трендовете, имат действителна визия кой защо се бори, с изключение на да стигне до власт, какво се крие зад политическото говорене и предизборни обещания.

Не на последно място гласоподавателят би трябвало да може самичък да прочете имената на партиите на бюлетината, а не чинно да задраска цифрата, която му е посочена. За това е нужна и промяна на програмата в междинното обучение, в която акцент да бъде използването на верен български език, а „ майчиният “ език да бъда свободно избираема дисциплинираност, която не въздейства на образуването на общия триумф на ученика.

От партията упорстват за възбрана на политическата пропаганда на „ майчин “ език по време на акции за парламентарни и локални избори, защото по този метод партийните функционери ще могат да стимулират гласоподавателите си да научат формалния език на родината си.

Мотивът за настояването гласуващите да не дължат налози за миналата година е в огромния обсег на „ сивата “ стопанска система, която товари с спомагателни тежести съзнателните жители, способства за несъответствието във финансовия бранш и практическото изтриване на „ междинната класа “, разделяйки обществото на дребен % богати и огромен % работещи небогати.

Платена обява. Парламентарни избори 2022 година Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР