Увеличаване на германските инвестиции в България в автомобилостроенето и други

...
Увеличаване на германските инвестиции в България в автомобилостроенето и други
Коментари Харесай

Борисов и Зьодер обсъдиха увеличаване на германските инвестиции в България

Увеличаване на немските вложения в България в автомобилостроенето и други сфери и повече български артикули на баварския пазар. Това разискаха на среща в Мюнхен министър председателите на България и Бавария Бойко Борисов и Маркус Зьодер. Борисов е в Германия и за закриването на акцията на претендента на ЕНП за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер.


Маркус Зьодер е бил впечатлен какъв брой доста немски фабрики се откриват у нас. Според Борисов е значимо и българското наличие в Бавария да се уголемява.
Бойко Борисов, министър-председател на България: За задачата имаме покана от Мюнхен, септември месец някъде ще бъде да докараме всички фабрики в машиностроенето, електрониката, промишлеността, да им дадем по 30-40 секунди видеопрезентация с целия немски бизнес с български гозби, както Зьодер сподели, че доста му харесали, тъй че да съединим най-много стопанските системи на Бавария и Бавария.

 Бойко Борисов: Отношенията сред България и Германия са отлични Бойко Борисов: Отношенията сред България и Германия са отлични
Двустранните връзки сред България и Германия са отлични, със стратегическа значимост, а връзките с Бавария са най-активните и динамично разрастващите...

В Мюнхен Борисов участва на закриването на акцията на водещия претендент на Европейската национална партия Манфред Вебер, дружно с канцлера на Германия Ангела Меркел, водача на немския Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер и министър председателите на Латвия и Хърватия.

Борисов поздрави за положителните изборни резултати и претендента на ПЕС за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Франс Тимерманс ми е другар от доста години. Вие сте очевидец по какъв начин ме посреща и хубавото, че - ние със сърце и душа си поддържаме Манфред Вебер, само че хубаво е, че има и от другата страна подобен добър претендент и борбата в диспутите беше доста добра.
Борисов разяснява, че от понеделник стартират консултациите сред европейските водачи за разпределените на високите постове в Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР