Увеличаване на броя на категоризираните туристически обекти – стаи и

...
Увеличаване на броя на категоризираните туристически обекти – стаи и
Коментари Харесай

Двойно повече апартаменти за гости във Варна са получили категория за това лято

Увеличаване на броя на категоризираните туристически обекти – стаи и жилища за посетители, регистрират от дирекция „ Туризъм “ към Община Варна. През 2018 година в морския град са регистрирани 260, което е растеж от 85% спрямо 2017г.

Положителната наклонност продължава и тази година, като до 10-ти юни категоризираните жилища за посетители са се нараснали със 100% по отношение на същия интервал на 2018 година Причина - растеж на неорганизираните туристи, които посещават Варна, с помощта на нараствания брой директни полети от и до Варна, разясниха от дирекция " Туризъм ".

Ако през 2016г. Летище Варна е обслужвало 6 целогодишни дестинации, през 2019 година те са към този момент 16, от които нискотарифните полети обслужват 12 дестинации, а 4 са постоянните полети на другите самолетни компании. Нискотарифните полети генерират доста повече туристи, защото употребяват огромни самолети и  заетостта е съвсем постоянно 100%, регистрират още от дирекцията.

Най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа - Wizz Air, усили базата си във Варна, като добави още един аероплан Airbus A320, както и 6 нови маршрута. Те ще започват от 16  юли и ще свържат морската столица с Хамбург, Кьолн и Берлин, както и с Париж, Ливърпул и Копенхаген. Очакванията на Летище Варна за този сезон са растеж на британския пазар от към 30%, Франция - 38%, Дания- 20%, Австрия 10%. 

Расте посещаемостта и на безплатните пешеходните турове в града. Тяхната целева публика са самостоятелните туристи, отседнали в града или местата за настаняване покрай Варна. Средната посещаемост в групите с екскурзовод на британски език е 20-25 души, като най-вече туристи се включват от Франция, Германия, Англия и Холандия, а тази година има засилено наличие и на летовници от Съединени американски щати. В групите с български екскурзовод се включват приблизително по 30 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР