Увеличава се заболеваемостта с COVID-19 сред децата и младежите. Това

...
Увеличава се заболеваемостта с COVID-19 сред децата и младежите. Това
Коментари Харесай

Значителен е броят на децата, лекуващи се от Covid-19 у нас

 Увеличава се заболеваемостта с COVID-19 измежду децата и младежите. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той изясни, че приетите в болница деца до 18-годишна възраст с потвърден COVID-19 са общо 56, от които до 1 година са 14 деца, от 1 до 3 години са 9, от 4 до 10 години - 9, а останалите деца са на възраст до 18 години.

" Няма риск за живота на нито едно от децата, само че отчитаме подмладяване на жителите, които постъпват в лечебните заведения – нещо, което преди не се наблюдаваше “, посочи здравният министър.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев осведоми, че в последните дни е регистрирано бързо увеличаващо се разпространяване на вируса и в учебните заведения.

" В 18 области на страната, по данни на Националната осведомителна система, има междинна заболеваемост над 300 души на 100 000. Там сме предложили на началниците на районните ръководства, като участници в регионалните спешни щабове, да поддържат решенията за прекосяване в образование в електронна среда за период от най-малко 2 седмици на учениците от 5 до 12 клас. На този стадий това е рационалното решение “, съобщи просветителният министър.

Вълчев рапортува, че има подготвеност всяка една паралелка в страната да премине в електронно образование.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР