Увеличава се максималният ангажимент за разходи, които могат да бъдат

...
Увеличава се максималният ангажимент за разходи, които могат да бъдат
Коментари Харесай

АПИ вече може да започне строителството на пътя Видин – Ботевград

Увеличава се оптималният ангажимент за разноски, които могат да бъдат поети през 2019 година по бюджета на Министерство на районното развиване и благоустройството за рационализация на път 1.1 Е-79. Това става с разпореждане на Министерски съвет, съгласно което АПИ към този момент има опция да подписва контракти и да стартира строителството на пътя Видин – Ботевград, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
„ Показателят по бюджета на министерството се усилва с размер 796 милиона 749 хиляди и 500 лв.. Това е по отношение на идното подписване на контракти. Цялостната рационализация на пътя от „ Дунав мост “ 2 от Видин до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ ще обезпечи висококачествена връзка на Северозападна България и на потока, който идва от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Оряхово “ с автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “.
Пътната връзка е значима за устойчивото и уравновесено развиване на района, за понижаване на разликата сред районите. Ще се усъвършенства и пътната сигурност. Пътят ще бъде с магистрален габарит в този сектор с две ленти за придвижване в посока: спешна лента и банкети и разграничителна линия, като в огромната си част той излиза от обитаемоте места “, сподели още Аврамова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР