Увеличава се делът на хората, които смятат, че кризата с

...
Увеличава се делът на хората, които смятат, че кризата с
Коментари Харесай

Социолог: Острите критики поставиха президента в политическия ъгъл

Увеличава се делът на хората, които считат, че рецесията с ковид ще продължи. Все още се опасяваме, тъй като остават доста незнайни. На този декор обаче, половината от българите не желаят връщането на по-строгите ограничения. Това уточни в предаването " Тази заран " в ефира на bTV социологът Анастас Стефанов, който разяснява данните от проучване на " Тренд ".

Според данните има и елементи от обществото, които считат, че ограниченията, които са претърпели напролет, не са били съответстващи на обстановката.

Изследването записва и следващия спад на доверие в Народното събрание.

Парламентът страда от продължителен недостиг на легитимност. Последните месеци бяха с изострена спешна политическа обстановка, разяснява Анастас Стефанов.

Подобни са оценките и за работата на държавното управление.

Президентът последните месеци се нарежда като изострен критик, който надвишава даже опозиционното говорене на някои политически сили, това му коства част от необятната легитимност и го слага в политическия ъгъл, уточни социологът във връзка данните за работата на президента.

Според Анастас Стефанов при електоралните настройки разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия не е в границите на статистическата неточност, а даже и по-малка.

Следващото ръководство ще бъде съдружно, ще би трябвало да забележим коалиция от най-малко три субекта, а може да се наложи да бъде и по-фрагментирана, означи той.

Според него има вид партията " ИТН " на Слави Трифонов да избере да има парламентарно посланичество, само че да остане в съпротива и да продължи да се заиграва с ролята си на антистатукво.

Вариантите са разнообразни, зависи всяка политическа мощ какво държание ще избере, уточни в умозаключение социологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР