Увеличава се делът на българите, които смятат, че правителството ще

...
Увеличава се делът на българите, които смятат, че правителството ще
Коментари Харесай

Проучване: Все повече българи смятат, че правителството ще завърши мандата си

Увеличава се делът на българите, които считат, че държавното управление ще приключи мандата си. Това демонстрират резултатите от изследване на проучвателен център " Тренд " по поръчка на " 24 часа ". Според данните, най-одобряваният партиен водач у нас остава министър председателят и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов.

Само за месец с 4% е повишен броят на хората, които са уверени, че държавното управление ще изкара цялостен мандат. 57 на 100 от българите имат вяра, че кабинетът на Бойко Борисов няма да си тръгне предварително.

На противоположното мнение са 23% от запитаните. Според анализаторите, главната причина за това е успеха на ГЕРБ на Европейските избори.

Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен водач с 36% поддръжка. В първата петица по благосклонности се подреждат още Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова, Веселин Марешки и Татяна Дончева.

Инициативата на ГЕРБ за понижаване на държавната дотация за партиите и обединенията от 11 на 1 лев за получен глас среща утвърждението на 69% от всички български жители. Против него са 14% от интервюираните. Въпреки внушителното болшинство, което поддържа намаляването на парите за партиите, 47% от интервюираните са на мнение, че с това решение политическите субекти ще станат по-зависими от бизнеса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР