Увеличава се броят на заболелите от грип. Това отчитат здравните

...
Увеличава се броят на заболелите от грип. Това отчитат здравните
Коментари Харесай

Кога идва пикът на грипа?

Увеличава се броят на заболелите от грип. Това регистрират здравните управляващи през последните дни. Очакват се повече заболели през идващите две седмици, а зараза - при започване на идващия месец, съобщи Българска национална телевизия.

" Далеч сме още от грипна зараза. Далеч сме още от вълната от пациенти с сходни недоволства, която допускаме, че ще ни залее в края на януари - началото на февруари ", това съобщи доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор в Пета градска болница.

" Сезонът е по-топъл, тъй че се чака да се изтегли пикът на грипа тази година, сподели тя. Изолирани са два варианта. Единият е свински грип, който основава по-лесно епидемии. Ако той се развие, ще има по-тежка грипна вълна. Ваксините са пристигнали късно в кабинетите на експертите ", добави доктор Николова, което е причина да не се възползват всички, които са имали право на това.

Симптомите на грипа са висока температура, която може да доближи до 40 градуса, болежка по мускулите, по ставите, болки в гърлото, суха кашлица, значителни тайни от носа. Понякога те се появяват за половин час.

" Прехвърлянето на вируса не е единствено по въздушно-капков път, а и да вземем за пример посредством ръкостискане ", разясни тя.

" В грипната зараза не се използват антибиотици, тъй като антибиотикът не може да убие вируса ", сподели още доктор Николова.

Специалистът предлага постоянно да се мият ръцете с топла вода и сапун, проветряване на пространствата, в които се намираме, да се храним повече с плодове и зеленчуци, да понижим използването на алкохол и цигари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР