Увеличава се броят на областите, които попадат в тъмночервената зона

...
Увеличава се броят на областите, които попадат в тъмночервената зона
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Плавно доближаваме границите на възможностите на здравната ни система

Увеличава се броят на областите, които попадат в тъмночервената зона на Коронавирус картата. Това излиза наяве от изчисленията на математикът проф. Николай Витанов.

Прогнозната карта съгласно данните на Министерство на здравеопазването, демонстрира, че на 16 октомври в тъмночервено ще светят Видин, Монтана, София, София-област, Перник, Кюсдендил, Габрово, Сливен, Стара Загора и Варна. Последните две до момента не бяха в алената зона. " Хора от областите Варна и Стара Загора - ПАЗЕТЕ съдебна експертиза! Разпространението на вируса при вас е дифузно и областите ви са претенденти за влизане на равнище 4 според Плана на Министерството на здравеопазването. Спазвайте обикновените ограничения, избягвайте местата, където се събират доста хора.

Иначе, виждате огромната проблематична област в Западна България ", написа математикът. Той прибавя, че в Източните Родопи и в Плевен ситуацията е по-спокойно, само че и там нещата бавно се утежняват. По думите му проблематична зона в западна България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Според данните му се вижда по какъв начин и Благоевград и Ямбол са се засилили към кандидатски статус за влизане на равнище 4 на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. Той още веднъж припомня, че на следващия ден няма да има локдаун и 10 000 новозаразени.

По отношение на смъртността от коронавирусната зараза той изнася данните:

умряли в края на септември 2021 - 20882

умряли до през днешния ден - 22004

умряли октомври 2020 (за целия месец) - 441

умряли за октомври 2021 - 1122 (за 13 дни)

Починалите до момента за октомври 2021 са 2.54 пъти повече в сравнение с умрелите за целия октомври 2020.

Математикът е пресметнал, че базовото репродуктивно число е 1.239 и упованията са за продължаващо гладко утежняване на обстановката.

" Плавно, гладко, само че се приближаваме към границите на опциите на здравната система да устоя на натиска. Пак пиша, не забравяйте закона за прекосяване на количествените промени в качествени - и плавният напън (плавното увеличение на количествените изменения) може да извади системата от строя (качествено изменение). Числото наближава 1.3, в случай че го трансферира, натискът към този момент няма да е равномерен. Хората на първа линия усещат засилващия се напън ", изяснява още проф. Витанов.

Той заключава още, че разпространяването на болестта в страната е преобладаващо дифузно. Данните му демонстрират, че през днешния ден 22 области са с такова разпространяване, а през вчерашния ден са били 18, което значи, че този индикатор се утежнява.

" Нека да загатна още нещо (за танца на слона в стъкларски магазин).

Вчера ви демонстрирах картинка за еволюцията на разпределението на болестта по възрастови групи. Вижда се по какъв начин вирусът отново почна да удря младежката чест от популацията (детски градинарчета, възпитаници и техните родители). Това е алармен сигнал. Това е алармен сигнал, това е алармен сигнал - написах го 3 пъти, нали. Слонът танцува в стъкларския магазин ", написа още математикът и поучава хората да се пазят и съблюдават ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР