Увеличава се броят на измамените от Елка Николова. Както BulNews

...
Увеличава се броят на измамените от Елка Николова. Както BulNews
Коментари Харесай

Расте броят на ужилените от хванатата във Враца измамничка

Увеличава се броят на излъганите от Елка Николова. Както BulNews към този момент заяви, дамата бе арестувана на 9 август, поради това, че е излъгала десетки туристи като им е предложила подправени почивки по морето.
Елка Николова държи с щерка си козметичен салон. Покрай главната си работа, дамата развива и "туристическа " активност като предложила предложения за лятото, които обаче се оказва, че не съществуват. Хората й се доверявали, тъй като Елка показвала примамливи фотоси от родното Черноморие.
Николова беше хваната от полицията във Враца. Жената обещавала на клиентите си нощувки в жилища и хотели по цялото Южно Черноморие. Вземала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е била разследвана и за доста други измами. Има и присъди. Според проверяващите има задоволително доказателства и Николова може да получи ефикасна присъда.
След като стана ясно, че дамата е хваната, се появиха още сигнали от излъгани. Сред тях е и Константин Мизинов от Пловдив. Той и негови другари харесали оферта за отмора в Ахтопол.
Мизинов е превел 324 лева на Николова, за което получава квитанция.
"Бяхме общо четири фамилии – шестима възрастни и четири деца. Два дни преди да заминем, ни се обадиха по телефона хора, които се показаха за работещи в застрахователна организация. Казаха ни, че притежателите на къщата са били умряли в автомобилна злополука и отсрочват цялата почивка”, сподели пред Нова тв Мизинов.
"Попитахме по кое време ще ни се възстановят парите, само че ни споделиха, че това ще стане в понеделник, по-късно във вторник и по-късно стопираха да дават отговор на телефона”, сподели още той.
Мизинов са разкрили обявата през оферта във Фейсбук. За 6 нощувки излизало, че би трябвало да платят към 600 лв.. Капарирали точните дани за почивката си още през месец май. Два дни преди заминаването си схващат, че плануваната отмора отпада. От начало считали, че единствено те са "опарените ". Съмнявали се в информацията за злополуката, тъй като на никое място по медиите не пишело за подобен пътен случай. Все отново Мизинов и приятелите му отишли на отмора, само че си взели поука да не резервират от инцидентни уеб сайтове и да ревизират дали офертите са действителни.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР