Увеличава се броят на бездомниците в Русе. При последното си

...
Увеличава се броят на бездомниците в Русе. При последното си
Коментари Харесай

Топла храна за бездомните в Русе

Увеличава се броят на бездомниците в Русе. При последното си преброява доброволците на БЧК са разкрили над 100 души, които живеят на улицата. От през днешния ден до началото на пролетта те ще могат да получават топла храна в спешната столова на улица „ Гурко " 10.

Русе

45-годишният Пламен Петров е измежду първите, които получиха чорба, сандвичи и чай в трапезарията. На ден топъл обяд е очакван за още 40 бездомници като него. Но не по-малко значима е самата среща за тях.
Пламен Петров: Различни работи, всеки с проблемите си, споделяме, на кого му е радостно, на кого гадно, такива работи.
Хората, които живеят на улицата обаче, отхвърлят да приказват за тъжната си орис.
Павлин Петров- БЧК- Русе: Няма общ стандарт на хората, които са бездомни, това което е общо за тях е, че те са останали без работа по време на измененията, които бяха в България в 90-те години и се оказва, че са останали без работа имат фамилни нещастия у дома, вследствие на което остават на улицата.
В спешната столова бездомниците получават още здравна и психична помощ. А обичаният им ден е петък, тъй като се провеждат разнообразни ателиета по ползи. Трапезарията съществува към този момент осма година в студените дни, с помощта на хора с великодушни сърца, които подаряват средства за издръжката й.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР