Увеличава се американското присъствие в Гърция и в Кипър през

...
Увеличава се американското присъствие в Гърция и в Кипър през
Коментари Харесай

САЩ засилват присъствието си в Гърция, готвят се за евентуална евакуация от Близкия изток

Увеличава се американското наличие в Гърция и в Кипър през последните денонощия след ескалацията, провокирана от убийството на иранския военачалник Касем Солеймани при американска офанзива на летището в Багдад, оповестява вестник „ Катимерини ".

Вчера сутринта групировка от американски хеликоптери „ Чинук “ и „ Блек Хоук “ са изхвърчали от гръцкото летище Елефсина с последна дестинация Кипър, където ще останат през идващите седмици.
#Третасветовнавойна: Как интернет реагира след убийството на Касем Сулеймани? Близкоизточната рецесия провокира вълна от миймове за международен спор, стартират от Съединени американски щати и Иран. Ето за какво тези шегички в действителност не са смешни
Четири хеликоптера „ Чинук “ са кацнали на гръцкия остров Родос и са траяли за Кипър, до момента в който четири „ Блек Хоук “ са останали в Родос до ново разпореждане.

Преди няколко дни хеликоптери „ В-22 Оспри “ и транспортни самолети С-130 кацнаха в базата Суда на остров Крит.

Както стана ясно, Вашингтон е изискал публично от Никозия да разположи краткотрайно поделение за бързо реагиране в Кипър с съществена цел евакуацията на дипломатически задачи или превоз на други американски жители от страни в Близкия изток.
Сателитни фотоси демонстрират ударените от Иран US бази (ВИДЕО) На няколко уреди въз основата, в това число хангари за самолети, наподобява са нанесли обилни вреди
Кипърското държавно управление е приело настояването, тъй като влиза в категорията на филантропичните задачи.

ДПА напомня, че Кипър беше употребен като база за всеобща евакуация и през 2006 година, когато 150 хиляди жители на западни страни бяха евакуирани поради спора в Ливан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР