Увеличава производството, докато конкурентите са в рецесияПрез първите три месеца

...
Увеличава производството, докато конкурентите са в рецесияПрез първите три месеца
Коментари Харесай

Tesla обяви най-доброто тримесечие в своята история

Увеличава производството, до момента в който съперниците са в криза

През първите три месеца на 2020 година Tesla е произвела 102 672 автомобила
(снимка: CC0 Public Domain)

Tesla разгласи, че първото тримесечие на 2020 година е най-успешното в историята й. Компанията се базира на данни за производството и доставката на коли в интервала януари-март.

През първите три месеца на годината Tesla е произвела 102 672 автомобила и е доставила 88 400. Производството на кросоувъра Model Y започва през януари, а доставките започнаха през март – преди плануваните периоди.

Същевременно, заводът в Шанхай „ доближи рекордни равнища на произвеждане ”, гласи още формалното известие на компанията от четвъртък.
още по тематиката
Всичко това се чака да повлияе на финансовите резултати за тримесечието (които  ще бъдат оповестени по-късно), на прогнозите на анализаторите и на цената на скъпите бумаги на компанията.

Акциите на Tesla може да нарастнат доста, защото новините от компанията контрастират внезапно с това, което се случва в промишлеността. На фона на пандемията от ковид, продажбите на коли в Италия паднаха с 85% през март, във Франция – със 72%, а в Испания – с 69%.

От отчета на Tesla излиза наяве, че максимален принос към момента има Model 3 – дружно с Model Y производството възлиза на 87 282 броя, а доставките през тримесечието са 76 200. От Модел S и Model X са създадени общо 15 390 и доставени 12 200 броя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР