Увеличава енергийната им плътност и елиминира използването на кобалтС подобрени

...
Увеличава енергийната им плътност и елиминира използването на кобалтС подобрени
Коментари Харесай

Panasonic подобрява с 20% батериите за Tesla

Увеличава енергийната им компактност и отстрани потреблението на кобалт

С усъвършенствани акумулатори, електрическите автомобили Tesla ще изминават повече километри с едно зареждане
(снимка: CC0 Public Domain)

Panasonic има намерение да усили енергийната компактност на батериите от вид 2170, които доставя на Tesla за потребление в нейните електрически автомобили. В рамките на 5 години плътността ще бъде нараснала с 20%, заяви Ройтерс.

Освен това японският производителят приготвя акумулатори за комерсиална приложимост, които не употребяват кобалт. Очаква се те да влязат в серийно произвеждане след две-три години.

Panasonic пусна първите акумулатори 2170 за Tesla Model 3 през 2017 година. Това са литиево-йонни кафези с катод от никел, кобалт и алуминий (NCA). Тяхната енергийна компактност надвишава 700 ватчаса на пространствен дециметър (Wh/ dm3).
още по тематиката
Повишаването на енергийната компактност на батериите ще докара и до увеличение на пробега на електрическите автомобили с едно зареждане и в допълнение ще направи интериора на колите на Tesla по-просторен.

Вариантът без кобалт би понижил зависимостта от безценен съставен елемент, който също така повдига етични въпроси, поради метода си извличане. Panasonic към този момент понижи наличието на кобалт в катода NCA до 5% и възнамерява спомагателното му редуциране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР