Уведомлението за оттегляне на Русия от Съвета на Европа беше

...
Уведомлението за оттегляне на Русия от Съвета на Европа беше
Коментари Харесай

Официално: Русия напусна Съвета на Европа

Уведомлението за отдръпване на Русия от Съвета на Европа беше връчено на генералния секретар на организацията Мария Пейчинович-Бурич. Това се показва в изказване на съветското външно министерство,цитирано от уеб страницата Вести.

" Държавите от НАТО и Европейския съюз, злоупотребявайки с болшинството си в Съвета на Европа (СЕ), поредно трансформират тази организация в инструмент на антируската политика, изоставяйки равноправния разговор и всички правила, на които е учредена тази общоевропейска конструкция. На 25 февруари те одобриха дискриминационно решение за преустановяване на представителството на Русия в уставните органи на Съвета на Европа ", се споделя в изказването.

" При такива условия страната ни няма да остане в Съвета на Европа. На 15 март на генералния секретар Мария Пейчинович-Бурич беше връчено съобщение за отдръпването на Руската федерация от организацията ", оповестиха от Министерството на външните работи.

Оттам акцентират, че цялата отговорност за разрушаването на общото филантропично и правно пространство на континента и за последствията за самия Съвет на Европа, който без Русия ще загуби общоевропейските си координати, ще бъде понесена от тези, които принуждават Русия да предприеме тази стъпка.

В изказването се отбелязва, че въпреки и да напуща Съвета на Европа, Русия остава отворена за прагматично и равноправно съдействие с неговите членове по въпроси от съвместен интерес и в границите на конвенциите, в които Русия реши да продължи да взе участие.

Министерството означи, че след отдръпването си от Съвета на Европа Русия ще продължи да съблюдава решенията на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), в случай че те не опонират на съветската конституция.

Обединителният капацитет на Съвета на Европа беше погубен от НАТО и страните от Европейски Съюз, настояват от външно министерство. " Те виждат в тази организация само средство за идеологическа поддръжка на своята военно-политическа и икономическа агресия на изток, налагайки един удобен за тях " ред ", учреден на правила, който в действителност е " игра без правила ". Институциите на Съвета на Европа, в това число Европейски съд по правата на човека, редовно се употребяват за оказване на напън върху Русия и за интервенция във вътрешните й работи ", се акцентира в изказването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР