Уведомлението за оттегляне на Русия от Съвета на Европа беше

...
Уведомлението за оттегляне на Русия от Съвета на Европа беше
Коментари Харесай

Русия напусна Съвета на Европа, заръча се виновните за това да понесат отговорност

Уведомлението за отдръпване на Русия от Съвета на Европа беше връчено на генералния секретар на организацията Мария Пейчинович-Бурич. Това се показва в изказване на съветското външно министерство.

" Държавите от НАТО и Европейския съюз, злоупотребявайки с болшинството си в Съвета на Европа (СЕ), поредно трансформират тази организация в инструмент на антируската политика, изоставяйки равноправния разговор и всички правила, на които е учредена тази общоевропейска конструкция. На 25 февруари те одобриха дискриминационно решение за преустановяване на представителството на Русия в уставните органи на Съвета на Европа ", се споделя в изказването.

" При такива условия страната ни няма да остане в Съвета на Европа. На 15 март на генералния секретар Мария Пейчинович-Бурич беше връчено съобщение за отдръпването на Руската федерация от организацията ", оповестиха от Министерството на външните работи.

Оттам акцентират, че цялата отговорност за разрушаването на общото филантропично и правно пространство на континента и за последствията за самия Съвет на Европа, който без Русия ще загуби общоевропейските си координати, ще бъде понесена от тези, които принуждават Русия да предприеме тази стъпка.

В изказването се отбелязва, че въпреки и да напуща Съвета на Европа, Русия остава отворена за прагматично и равноправно съдействие с неговите членове по въпроси от съвместен интерес и в границите на конвенциите, в които Русия реши да продължи да взе участие.

Спазване на решенията на Европейски съд по правата на човека

Министерството означи, че след отдръпването си от Съвета на Европа Русия ще продължи да съблюдава решенията на Европейския съд по правата на индивида, в случай че те не опонират на съветската конституция.

" Основните разпореждания на правните актове на Съвета на Европа са включени в съветското законодателство. Изпълнението на към този момент признатите решения на Европейския съд по правата на индивида ще продължи, в случай че те не опонират на Конституцията на Руската федерация ", се споделя в документа.

Министерството обръща внимание на обстоятелството, че когато Русия се е включила през 1996 година към организацията, основана за подсилване на единството на европейските нации, тя е показана като деполитизирана конструкция, призвана да се трансформира в филантропичния и юридически дирек на Голяма Европа от Лисабон до Владивосток. " Русия постоянно се е стремяла към равноправно съдействие в границите на Съвета на Европа в полза на своите жители. През тези години със взаимни старания беше направено доста за развиването на съветското законодателство и правоприлагащата процедура, за укрепването на системата за отбрана на правата на индивида в нашата страна, в това число посредством въвеждането на нормите на Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ) и практиката на Европейския съд по правата на индивида в съветското законодателство ", се споделя в изказването.

Въпреки това обединителният капацитет на Съвета на Европа беше погубен от НАТО и страните от Европейски Съюз, настояват от външно министерство.

" Те виждат в тази организация само средство за идеологическа поддръжка на своята военно-политическа и икономическа агресия на изток, налагайки един удобен за тях " ред ", учреден на правила, който в действителност е " игра без правила ". Институциите на Съвета на Европа, в това число Европейски съд по правата на човека, редовно се употребяват за оказване на напън върху Русия и за интервенция във вътрешните й работи ", се акцентира в изказването.

В него се споделя, че организацията е затънала в двойни стандарти.

" Желанието ни да насърчим сплотяващ дневен ред в сходство със дилемите и задачите, дефинирани в Хартата на Съвета на Европа, провокира настойчиво отменяне. По-конкретно, всички опити да се притегли вниманието върху тежкото състояние на хората в Донбас, които са подложени на безчовечен обстрел в продължение на осем години, бяха посрещнати със стена от равнодушие ", се споделя в изказването.

Организацията на процедура е изгубила мултидисциплинарния си темперамент и се е трансформирала в конструкция за нападателно налагане на неолиберален метод към правата на индивида в нарушаване на правилата и полезностите, залегнали в Хартата на съдебна експертиза и главните конвенции.

Министерството на външните работи уточни, че Русия се е разделила с подобен Съвет на Европа без страдание. Оттеглянето на Русия от организацията няма да засегне правата и свободите на съветските жители. " В съветската конституция са постановени не по-малко гаранции, в сравнение с Европейската спогодба за правата на индивида ", прибавиха от министерството.

Министерството на външните работи напомни, че Русия е страна по главните универсални интернационалните контракти за правата на индивида, подписани в границите на Организация на обединените нации. Сред тях са Международният пакт за цивилен и политически права, Международният пакт за стопански, обществени и културни права, Международната спогодба за унищожаване на всички форми на расова дискриминация, Конвенцията за правата на детето и други контракти, които подсигуряват по-широк набор от права и свободи на индивида, в сравнение с районните документи на съдебна експертиза.

На 10 март съветското външно министерство разгласява изказване, че Русия към този момент няма да взе участие в Съвета на Европа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР