Уведомено е и Министерството на образованието и науката РУ на

...
Уведомено е и Министерството на образованието и науката РУ на
Коментари Харесай

РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по Английски език

Уведомено е и Министерството на образованието и науката

районно управление (на МВР) на МОН Бургас разпореди инспекция поради техническия проблем на днешната матура по британски език, заяви за Флагман.бг началникът на Инспектората Петя Петрова.

Както по-рано през днешния ден информирахме стотици зрелостници бяха изправени пред голямо тестване, тъй като не чуваха заданията от модула Лисънинг, който образува 25 % от крайната им оценка.

Според разкази на възпитаници в множеството класни стаи квесторите пуснали заданието от преносимите компютри, само че звукът не достигал качествено даже да тези, които стоят на първите чинове. В дъното на стаите пък не се чувало безусловно нищо. Не били подсигурени и задоволително четци, които да четат заданията на глас пред зрелостниците.

Началникът на районно управление (на МВР) на МОН Петя Петрова акцентира, че са подхванали всички ограничения, с цел да се откри дали е обезпечено всичко належащо за матурата по британски език. В момента се преглеждат записите.

Проблемът не е зародил единствено в Бургас, само че и в други области. Експертите в Министерството на образованието и науката са известени. Очаква се и тяхното решение.

„ Ще създадем цялостна инспекция, с цел да установим дали е имало положителни условия за провеждането на матурите “, подсигурява Петя Петрова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР