Уве Хохгешурц, който в момента заема позицията на главен изпълнителен

...
Уве Хохгешурц, който в момента заема позицията на главен изпълнителен
Коментари Харесай

Opel обяви назначение на нов изпълнителен директор

Уве Хохгешурц, който сега заема позицията на основен изпълнителен шеф на Renault Германия, Австрия и Швейцария, е избран за основен изпълнителен шеф на Opel, считано от 1 септември 2021 година, оповестиха от немската автомобилна компания. Назначението идва в миг, в който германската марка в състава на  Stellantis уголемява обсега на комерсиалната си дейност с нахлуване на пазара в Китай и ускорение на развиването в ерата на електрификация. Той ще наследи на поста Михаел Лошелер, който е решил да напусне Stellantis.

Уве Хохгешурц ще се причисли към висшия мениджърски екип на Stellantis и ще се регистрира непосредствено на изпълнителния шеф на Stellantis Карлос Тавареш. Хохгешурц стартира кариерата си в автомобилната промишленост през 1990 година като чиновник във Ford, преди да се причисли към VW през 2001 година и към екипа на Renault през 2004 година. Мениджърът учи бизнес администрация в Германия (Вупертал и Кьолн), Англия (Бирмингам) и Франция (Париж Дофен).

„ Бих желал да благодаря сърдечно на Михаел за това, че дружно с екипа на марката постави здрави и устойчиви основи за Opel. Изпълнението на  впечатляващата стратегия за метаморфоза на компанията проправя пътя за идното комерсиално развиване на марката в международен мащаб. Убеден съм, че Уве ще ръководи сполучливо през този нов интервал в развиването на марката Opel, с помощта на своя над 30-годишен опит в областта на автомобилната търговия. Пожелавам на Михаел всичко най-хубаво за идващите стадии в развиването на неговата кариера “, съобщи изпълнителният шеф на Stellantis Карлос Тавареш.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР