Уважено е искането на Районната прокуратура в Шумен за вземане

...
Уважено е искането на Районната прокуратура в Шумен за вземане
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняем за блудство с дете

Уважено е настояването на Районната прокуратура в Шумен за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинен за блудничество с дете
Състав на Шуменския областен съд е почел през днешния ден настояването на Районната прокуратура, като е взел мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на 57-годишния Ариф Х. Мъжът е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 149, алинея 2, т. 1 от Наказателен кодекс - блудството посредством приложимост на мощ с лице, ненавършило 14-годишна възраст, като прокуратурата му е наложила задържане до 72 часа за довеждането му през днешния ден в съда.
Ариф Х. видял момиченцето на 16 март. Деветгодишното дете вървяло по улицата в шуменско село, където живеят и потърпевшото момиченце, и насилникът. Издърпал го в дома си и там направил блудствените дейности.
Обвиняемият е разведен и не е осъждан.
Определението на Шуменския областен съд, с което е наложена най-тежката мярка за процесуална насила „ Задържане под стража “ на 57-годишния Ариф Х. предстои на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР