“Уважението към председателя на Комисията и молбата ѝ и затова

...
“Уважението към председателя на Комисията и молбата ѝ и затова
Коментари Харесай

Евро и домашните лакърдии на Борисов

“Уважението към ръководителя на Комисията и молбата ѝ и по тази причина тогава не дадохме опция за въпроси. Аз помолих и по тази причина, тогава италианците не бяха дали още претендент за комисар ”. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов поради скандалното изключване на микрофоните в Министерския съвет по време на гостуването на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Малката, само че в действителност доста основна детайлност е уточнението на Борисов, че ръководителят на Европейска комисия е помолила да не я питат за бъдещия състав на Комисията и ресорите там. Това самият Борисов го споделя – който не има вяра, да гледа видеото.
Сподели с твоите другари
И какво се получава – Урсула фон дер Лайен не желае да я питат за състава на бъдещата Европейска комисия, Бойко Борисов прави по този начин, че да не я питат за нищо . Ами, господин министър председател, можеше да желаеме да питаме нещо друго – това е ръководителят на Европейската комисия. Например можеше да питаме за върховенството на правото – има ли го в България? Можеше и за Механизма за съдействие и инспекция да питаме – би трябвало ли да отпадне, в случай че да – за какво би трябвало, в случай че не – за какво? Можеше да питаме и дали Европейска комисия не омеква в механизма, тъй като геополитическата обстановка с Русия и Китай е такава, че Брюксел не смее да разсърди който и да е член на Европейски Съюз повече, след Brexit и след наказателните процедури на тематика безвластие против Унгария и Полша.? Ей такива неща – касаещи държавните основи и фундаментални правила.
Борисов обаче не разреши – и замаза ситуацията за какво не разреши. Както замаза и работата с Шенген от Германия – по-добре да не сме там към този момент, откакто ни беше приоритет толкоз години и вие, господин министър председател, го повтаряхте като латерна - че да не ни налазят мигранти. Вие дали ще се откажете от цялостен ледник, тъй като може в миналото в него да влязат хлебарки? Да не подсещаме и каква е обстановката с мигрантите – всичко живо гледа по какъв начин да мине и замине на Запад! Колко ли канали за трафик, покровителствани от страната има – и по тази тематика към този момент се мълчи, само че следите и спомените остават. Позабравилите да си напомнят по какъв начин беше през Летище София и по какъв начин нещо прокуратурата и Министерство на вътрешните работи не се хвалят с дефинитивни присъди?
Такива са те, плоските " истини " на премиера. Като дивотията по какъв начин румънските туристи доста цапали и пренесли африканската чума по свинете – нищо, че ние строихме оградка като от конструктор, с цел да стопираме глигани?! Или пък изказванията по какъв начин Пламен Георгиев задържал " милиарди ", по тази причина заслужава да иде консул във Валенсия - а дали не са 80 млн. лв.? Г-н Борисов, доказателства можете ли да дадете, че са милиарди?
Такива са те, лакърдиите на премиера – само че към момента минават. Минават, тъй като даже обикновеното сериозно мислене в България изчезва. Изчезва заради една причина – колкото и да приказваме за новите технологии, за подправените вести, към момента навикът, че по малкия екран, по радиото и във вестника излиза истината седи затвърден надълбоко в подсъзнанието. А в действителност тези източници на информация се трансфораха в източници на затъпяване. И суровата, ежесекундна обработка дава доста приятни резултати за ръководството ни. Но все пак то е нервно – Борисов приказва много по-малко даже пред антуражните медии и избира персоналния си профил във Фейсбук, където да го снимат пиарите му и където няма никакви въпроси – да не стане неточност. Грешките обаче стават и колкото и да се мълчи за тях, излизат нескрито. Така е – истината има неприятният табиет най-после постоянно да натежи!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР