Уважаемият Константин Машовец писа за изненадата си от факта, че

...
Уважаемият Константин Машовец писа за изненадата си от факта, че
Коментари Харесай

Александър Коваленко: Пропагандата унищожи военните анализ и планиране в руските силови структури още през 2014 година

Уважаемият Константин Машовец писа за изненадата си от обстоятелството, че даже във вътрешната публична документи съветските сили за сигурност употребяват пропагандни нелепости. Например, че те се бият против специфичните сили на страните от НАТО, по-специално полския Grom и английския SAS, и точно с този факт те оправдават своите провали.
 
Всъщност това е натурален срамен резултат от многогодишна агитация, която промиваше мозъците на руснаците в Русия, само че, в последна сметка, освен жителите на Руската федерация, само че и цялата военна аналитика на въоръжените сили на Руската федерация стана нейна жертва. Освен това безусловно всички силови структури - Министерство на защитата на РФ, Главното ръководство на Генералния щаб, ФСБ, СВР и други.
 
Още през 2014 година написах публикация, че съветската агитация, омаловажавайки по всевъзможен метод въоръжените сили на Украйна в своите материали, прави непрофесионална, съдбовна неточност, на първо място за себе си. Факт е, че от 2014 година, в продължение на 8 следващи години, в съветската осведомителна среда се култивира разказ, че въоръжените сили на Украйна са алкохолици, наркомани, бездомници и какви ли още не, кои са били бити от смелите опълченци-миньори.
 
Разбира се, това е агитация, само че пропагандата нелепа и несъответстваща, което е противопоказно за вътрешна приложимост. Още тогава показах, че сходно подценяване на въоръжените сили на Украйна основава неточен информативен декор в медийната среда, което в действителност ще подкопае съответната оценка на качествата на съперника освен от популацията, само че и от висшето командване, което си е сериозна последица от несъответстваща агитация.
 
Така и стана. Всъщност пълномащабното навлизане в Украйна през 2022 година се случи, тъй като съветското висше командване пагубно подцени въоръжените сили на Украйна. И огромна роля в това изиграха съветските пропагандисти, които 8 години култивираха фалшив, че въоръжените сили на Украйна не са войска, а страхлива навалица, която се разпръсва при първите изстрели.

Сега е много мъчно да се изясни на популацията на Русия, че тази страхлива навалица, която сякаш ще се разпръсне още от първите изстрели, през всичките тези 8 години на пиянство, дрогиране и бездействие, разрушиха " втората " войска в света, и в този момент " втората " войска в света по някаква причина се разпръсва от първите звуци на изстрели и детонации.
 
Сега в Русия задържат генерали, стартират анализи, кой е отговорен и кой да бъде разстрелян, само че в действителност не генералите са отговорни. Пропагандата е отговорна. В последна сметка точно те образуваха неправилната визия за армията, от която Русия трябваше да се опасява повече от НАТО.
 
И в този момент, бягството на тяхната пасмина във вътрешната им документи се изяснява точно с фактора наличието на някакви натовски специфични елементи... Какъв позор и жалка панорама! Адекватното разбиране на опциите и капацитета на съперника е значим детайл от всеки разбор.
 
Ако врагът в действителност не е в положение да се опълчи на вашата войска с нещо доста, тогава той може да бъде омаловажаван, в противоположен случай измисленото омаловажаване ще бъде в ущърб на този, който го омаловажава. Така и стана.
Съветската войска имаше доста положителни военни разбори. Проблемите на тактиката и тактиката бяха поради глупавите генерали, само че постоянно всичко беше наред с анализите и планирането.
 
същия метод в съветската войска през 90-те години имаше добра база и аналитична школа, която резервира равнището си през 2000-те години. Но от 2014 година стартира бърза деградация. И през днешния ден мога да кажа, че в Русия въобще няма военни разбори и обмисляне като такива. Има единствено тъпо сходство на предишното и нищо повече. И то е очевидно с просто око.
Източник: Бесарабски фронт
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР