“Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари,

...
“Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари,
Коментари Харесай

Фандъкова: От личната ни отговорност зависи успеха на лекарите в борбата с COVID-19


“Уважаеми съграждани, в последните часове беседвам с десетки софийски лекари, които упорстват за по-строги ограничения, с които да ограничим разпространяването на вируса в града ни. Да, нашите здравни заведения имат максимален потенциал, само че той е стеснен и няма да е задоволителен при положение на всеобщо заразяване. От нашата дисциплинираност и персонална отговорност зависи да ограничим болестта, тъй че да дадем на нашите лекари опцията да лекуват всеки, а не да се постанова да избират ”. Това написа в профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС. Повод за поста й е утринната декларация на Столичната лекарска гилдия към БЛС, в която се упорства за въвеждане на по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид.

“Аз разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те сега поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да избавят живота ни и в този момент е наш ред да им помогнем, тъй като ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният триумф, а триумфът е животът ”, написа още Фандъкова.

Столичният кмет приканва възрастните хора да си стоят по домовете и да не излизат. “Вашите деца и внуци с наслада ще отделят от времето си, с цел да имате храна и медикаменти. За тези, които са сами, екипи на общината доставят артикули от първа нужда в домовете им ”, споделя Фандъкова.

Тя насочва и молба към всички родители и младежи да не посещават детските и спортни площадки в парковете и градините.

“Днес, в деня на първа пролет, когато времето ни дава обещание топли слънчеви дни, ви апелирам, да останете у дома. С дисциплинираност, самоограничения и отговорно държание можем да предотвратим налагането на доста по-строги ограничения в града ни, каквато е цялостната карантина, която виждаме в италианските градове и към този момент в Банско. Заедно с националния щаб имаме подготвеност и за по-твърди ограничения, при разгръщане на случаите в града ни ”, изяснява Фандъкова.

От четвъртък дружно с полицията, районна прокуратура и здравни посредници общината е подхванала засилени ограничения за информиране на жителите в ромските махали на столицата. Продължава дезинфекцията към огромните лечебни заведения, в кварталите, подлезите и пазарите.

“Да бъдем виновни и дружно ще се оправим! ”, приканва за следващ път Фандъкова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР