Уважаеми пловдивчани,Приемете моите най-искрени поздравления по случай 134-годишнината от 6

...
Уважаеми пловдивчани,Приемете моите най-искрени поздравления по случай 134-годишнината от 6
Коментари Харесай

6 септември - символ на вярата

Уважаеми пловдивчани,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 134-годишнината от 6 септември - Ден на Съединението и празник на Пловдив! В хилядолетната история на България има дни на национални произшествия, само че има и дни на величествени победи. 6 септември 1885 година е освен ден на политически и боен успех. Това е денят на националното ни обединяване, когато българите застанахме като един и защитихме своя народен интерес - обединяването на Княжество България с Източна Румелия. Да, Съединението е еднократен акт, само че единението на цялостен един народ е въпрос на съзряване и преди 134 години нашите предшественици демонстрираха, че са подготвени да носят сами отговорността за своето Отечество.

Шести септември е на първо място знак на вярата в личните ни сили и жертвоготовността за Отечеството. Това е един от дребното моменти, в които българинът дръзва изрично да отхвърли непознатия диктат, външните внушения и да поеме в своите ръце ориста на Родината.

На този ден ние, пловдивчани, сме изключително горди, тъй като точно тук, в хилядолетен Пловдив, един народ, воден от възрожденски жар, съумя да отбрани правото си да бъде едно цяло, неразделено от лист хартия.

Уважаеми пловдивчани, не бихме имали куража да чертаем бъдеще си, в случай че предишното ни потъне в давност!

Дълбок реверанс пред хилядите знайни и незнайни герои, осъществили акта на Съединението!

Честит празник!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР