Уважаеми г-н премиер, През последните три дни Вашият заместник систематично

...
Уважаеми г-н премиер, През последните три дни Вашият заместник систематично
Коментари Харесай

Борисов, мълчанието Ви руши авторитета на България!

Уважаеми господин министър председател,

През последните три дни Вашият заместител систематично разрушава всичко положително, което сътвори българската страна в връзките ни с Република Македония през последните 18 месеца. За първи път от 1945 година насам, в Република Македония български политик във Ваше лице, бе повече почитан даже от локалните водачи. И това отношение е изцяло справедливо с помощта на Вашата реакция за Никола Груевски, когато в далечната 2015 година заявихте, че "не желаете даже да го виждате!” Лично аз не съм сюрпризиран от държанието на Вашия заместител!

Но, Вие като министър председател, поради държанието на Красимир Каракачанов, сте задължен да отговорите на следните въпроси: Защо е тази ненавист към “неосвестените” македонци? Защо този герой “срещу македонизма” написа доноси против наказан и лежал 12 години в сръбските /югославски/ затвори. Доказан българин от Македония! Как по този начин същият този “герой” е непосредствен дълги години с уличния палач на УДБА Любчо Тодорчевски, който под псевдонима "Карла " взе участие в интервенциите против политическата емиграция в Западна Европа.

Защо след 1990 година сегашният водач на Вътрешна македонска революционна организация взе участие интензивно в унищожаването на македонските братства и злоупотребява с техните парцели! Защо сръбски дипломати се хвалят в центъра на София, че имат по-точна информация за броя на българските жители в Македония от управляващите в Скопие? Г-н Борисов, Възпитан съм да обичам България и Македония. При това не селективно – според от това, кой е на власт! Български жител съм от 1995 година, като преди този момент дружно с цялото си семейство бяхме под закрилата на Организация на обединените нации. И съм “осъзнат” без да заплащам за това! Очевидно, осъзнатите през днешния ден, са единствено тези, които са пълнили сейфовете в центъра на столицата ни!

България избави Македония на три пъти. През 1992 година при оповестяването на нейната самостоятелност, по време на гръцкото ембарго и по време на бруталната външна интервенция приключила с погрома на македонския парламент на 27-ми април. Спомнете си нощта на 27-ми – тя бе връх във вашата откровена угриженост към Македония. Мълчанието в никакъв случай не е било злато в решаващи исторически моменти. Българо-македонските връзки имат ясна вероятност. Не рушете трасирания път, за който всички в Европа се възхищават.

Всяка писмен знак написана дотук, е истина! /БГНЕС

----------------

Любчо Нешков, Агенция БГНЕС

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР