Уважаеми г-н Борисов, като председател на ПП ГЕРБ, Вие сте

...
Уважаеми г-н Борисов, като председател на ПП ГЕРБ, Вие сте
Коментари Харесай

Колко жалко е да си джамбазин патриот

" Уважаеми господин Борисов, като ръководител на Политическа партия ГЕРБ, Вие сте потвърдил способността си да вземате сложни политически решения, тогава когато ползите на българското общество постановат това. Затова се обръщам към Вас с апел да извършите нужното и да убедите своите народни представители да прегласуват скандалните промени, свързани с преференциите, преди омбудсманът да ги е дал на Конституционния съд и преди Президентът да е наложил несъгласие ".
Извадих тази най-важна част от вчерашното сълзливо-сополиво писмо на евродепутата и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки към премиера Бойко Борисов. Накратко - Джамбазки приканва Борисов да анулира решението на Народното събрание за обезсмислянето на преференциите.
По създание - господин Джамбазки или е цялостен неграмотник, или е безспорен популист. Защото смяната на преференциите беше гласувана на второ четене. За да има смяна съгласно Конституцията и законите на Република България, има два явни разновидността - или президентът постанова несъгласие и депутатите " премислят ", или Конституционният съд афишира решението за противоконституционно. Третият вид е да се пишат ремонти на поправките - ще си е изцяло в реда на пародията.
Джамбазки очевидно има вяра, че Борисов може да направи нещо друго. Нека изясни - какво по-точно? Да сръга с остена добитъка в Народното събрание? Ами закъсня за тази работа - трябваше преди седмица! Ако няма да върви да моли Радев за несъгласие или да се обърне към Конституционния съд, Борисов може пък да суспендира Конституцията и да постанова властнически режим - публично, по разпоредбите, че импровизирано от дълго време е ясно. Да де, само че тогава преференцията отново си отива - тъй като, нали, при авторитаризъм листата е пределно късичка, от един човек.
Ех, гадно е, когато влезе, заклещи се и няма излизане. Кривата кост в гърлото, имам поради. Сега да живее България!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР