Уважаеми другарки и другари, делегати на заседанието на 13-ата конференция

...
Уважаеми другарки и другари, делегати на заседанието на 13-ата конференция
Коментари Харесай

Калоян Паргов: С Мая Манолова можем да победим ГЕРБ

Уважаеми другарки и приятели, делегати на съвещанието на 13-ата конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия. Уважаеми посетители и публицисти, в навечерието сме на локалните избори още веднъж. За следващ път влизаме в борба с нашия дълготраен конкурент - Политическа партия ГЕРБ. Този път е друго. Този път сме покрай това, което във времето обратно бихме определили като знамение, а точно успеха.

Това съобщи ръководителят на градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по време на софийската градска организация на социалистите, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Пробив не може да се направи с партийна кандидатура, най-малко на този стадий. Трябва ни кандидатура с необятна поддръжка, а не тяснопартийна. Няма за какво да се заблуждаваме, че акцията ще бъде почтена. Няма за какво да се заблуждаваме, че тази акция ще се води с честни средства. Обратно стана ясно, че ще бъде извънредно мръсна, безкруполна и даже брутална. Бе направено всичко, което може да ни сложи в неравностойна позиция ", сподели още Паргов.

Той даде образец с измененията в Изборния кодекс и орязаната държавна субисидия.

,,Тактиката на съперника ни е да употребява всички средства, с цел да ни спре по пътя, по който сме поели. Ще употребява персонални компромати, както няма да пести познатите подходи за злепоставяне на съперниците. Единствената опция да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова'', означи Паргов.

,,На локалните избори до момента сме се представяли по друг метод - имали сме напредък, претърпявали сме и загуби. В София всичко е заредено с политическо напрежение. Тук се образува държанието на институциите, тук се раждат концепциите. Българска социалистическа партия постоянно се отличава с най-прогресивните хрумвания за развиването на обществото. Ето за какво първата ни работа е да върнем доверието на хората. През последните години София загуби облика си на общност'', акцентира той.

,,Гражданите не са удовлетворени от работата на Общината. Софиянци желаят по-високо качество на живот, желаят да се усещат добре и несъмнено. Искат да дишат чист въздух, желаят да имат организиран превоз. Те не получават отговори от общинската администрация, което нагневята всеобщо предпочитание за смяна. Нашата поддръжка се уголемява, а това е опция за вдишване на политическа отговорност'', добави Паргов.

,,Смисълът на нашата битка е точно смяната. Това ще бъде задачата на претендентите за общинските съветници, работата ще бъде тежка и виновна. Трябва да проявим мъдрост и деловидност при избора на екипа, който ще изберем'', сподели още водачът на БСП-София.

Калоян Паргов регистрира също обстоятелството, че против тях стои една разединена десница, чиито несъгласия са дълбоки и непреодолими.

,,Да, факт е, че имаме непреодолими разлики с градската десница, само че във връзка с егологичната стратегия, битката с корупцията, замърсяването на въздуха ние сме на едно мнение. Ето за какво е допустимо да се подкрепим на втория кметски тур, което би било нещо ново'', разгласи той и добави, че задачата през социалистите е очистване на безспорната доминация на ГЕРБ в Общинския съвет.

Паргов подсети, че по време на Европейските избори Българска социалистическа партия е получила поддръжката на над 83 000 софиянци, което е знак, че жителите желаят смяна.

,,В регион ''Младост'' тогава станахме първа политическа мощ. В ''Люлин'' разликата с ГЕРБ беше единствено 1000 гласа в случай че там живеят към 100 000 души. В Банкя пък разликата беше едвам 500 гласа в интерес на ръководещите. Разбира се, успеха на изборите минава през всички региони, тъй че ние ще имаме опцията да ограничим доста въздействието на ГЕРБ'', показа Паргов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР