Уважаеми ботевисти, уважаеми граждани на Пловдив, уважаеми приятели на футбола

...
Уважаеми ботевисти, уважаеми граждани на Пловдив, уважаеми приятели на футбола
Коментари Харесай

Обединението фенове на Ботев: 6 месеца за изпращане на едно възлагателно писмо!

Уважаеми ботевисти, уважаеми жители на Пловдив, уважаеми другари на футбола и спорта, уважаеми държавни ръководители,

Измина една година от възлагането на публичната поръчка „ Изпълнение на градеж, част от Общинската спортна инфраструктура Стадион „ Христо Ботев “ – град Пловдив”, една година на гръмки обещания, разпъване на локуми, несъответстващи и некомпетентни дейности от страна на Възложителя – Община Пловдив. Една година от възлагането и съвсем две – на неспирни срещи и връзка с представители на Възложителя, целящи да бъдат предпазени ползите на Ботев и жителите на Пловдив.

Уви, след игнорирането на нашите предизвестия за разнообразни проблеми при осъществяването на публичната поръчка сме длъжни да срещнем обществеността с истината за това за какво стадион „ Христо Ботев “ няма да бъде приключен даже до края на 2023 година Както към този момент Ви обещахме, ще Ви разкрием поетапно главните проблеми, довели до забавянето на публичната поръчка. Днес ще Ви срещнем с проблема за етапността на строителството.

Още през далечната 2020 година, преди стартирането на публичната поръчка, предупредихме господин Пламен Райчев (зам.- кмет по „ строителство и вложения “, директно отговарящ за публичната поръчка), че откакто Община Пловдив има намерение да вкара обекта в употреба отчасти (за осъществяване на футболни срещи за равнището на „ fbet Лига “), тя би трябвало да раздели обекта на стадии на комплектност. Това е нужно, тъй като според в началото издаденото позволение за градеж обектът би трябвало да се вкара в употреба след цялостното довеждане докрай на всички браншове или на всеки един от тях поотделно на 100%.

Община Пловдив не се вслуша в думите ни и организира публичната поръчка, като вмени на строителя в тримесечен период да изготви финансово-строителен проект, в който да показа какво ще извърши с обезпеченото финансиране.

След приключване на тримесечния период се стигна до април 2021 година, когато Изпълнителят предложи да бъдат построени изцяло две трибуни (сектор А и Г) и то с частична козирка на бранш А (по план в бранш А се намират търговски площи, ресторант и кафене).

След твърдата позиция на почитателите на Ботев, че градът не се нуждае от следващия мол с две трибуни над него, господин Райчев най-сетне проумя, че е належащо да бъде направена етапност в осъществяването на строителство, в която всички търговски площи да се изпълнят във втория стадий. За страдание на него му бяха нужни близо 6 месеца от април насам (до 22.12.2021 г.), с цел да сформира и изпрати възлагателното писмо до арх. Георги Савов, належащо му за препроектирането. И след „ тежката “ работа по правене на възлагателно писмо в продължение на 6 месеца и до през днешния ден към момента няма направена етапност на плана, която да бъде вписана в разрешението за градеж.

До крайната дата на довеждане докрай на цялата социална поръчка остават 11 месеца, а Община Пловдив няма даже нужните планови документи за осъществяване на строителството. С тези темпове на деяние, в действителност безучастие, не се вижда краят на построяването на стадион „ Христо Ботев “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР