Уважаеми български граждани, извънредното положение е изпитание за всеки българин,

...
Уважаеми български граждани, извънредното положение е изпитание за всеки българин,
Коментари Харесай

Нинова цитира Ботев и посочи, че въпросите на БСП пречат на далавера за милиарди

" Уважаеми български жители, изключителното състояние е тестване за всеки българин, без значение от поста му. Извънредно състояние не значи безотговорно състояние. Днес от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " желаеме да се възвърне парламентарният надзор. И какво чухме от страна на ръководещите.
Да искаш да се възвърне нормалността за тях е антитеза. Едва ли не Българска социалистическа партия сме едни агресори, които желаеме нещо отвън естественото. Да има парламентарен надзор е обикновено, а не антитеза. Изглежда у нас в последно време съвременно непрекъснато се цитират разнообразни философи. Имаме си доста хубава българска приказка: сподели Нинова и цитира стихотворението " Борба " на Христо Ботев.
Тя попита какво може да пречи един въпрос на народен представител от опозицията. " Според мен на една кражба или на една спекулация с 10 милиарда На какво друго може да пречи парламентарният надзор? ", разяснява още Нинова.
" Не единствено, че не желаят да върнем нормалността, желаят да ни лимитират какъв брой души, за какъв брой време да приказваме ", посочи още водачът на Българска социалистическа партия.
" Какво. Нали той по тази причина е министър, нали по тази причина е прислужник на народа.
Значи. Това е днешната реалност на 30-ия ден от оповестяването на изключителното състояние. А каква би трябвало да е - да имаме парламентарен надзор, тъй като знаем, че вие имате доста въпроси ", добави още Нинова.
Според нея следва доста стратегически избор по какъв начин ще се излезе от рецесията и надзор за прозрачността на харченето на всеки лев.
" Освен един - че когато се събираме доста на едно място сътворяваме условия за болест и разпространение на заболяването, че не съблюдаваме напътствията на държавното управление ", сподели още Нинова.
Тя попита дали ръководещите знаят какъв брой незабавен и ексклузивен закон ще приемем. " Законът влиза от 1 януари 2022 година като се изключи параграф 5 и 10. Значи, не може Народното събрание да се събере, с цел да отправим настоящи въпроси за паниките на хората, които би трябвало да заплащат сметки, които са без работа, това не може да се възвърне.
Може Народното събрание да се събере изключително за доста незабавен закон, който ще влезе в действие на 1 януари 2022 година Логиката къде е? Някои от вас ще стане ли да каже една дума, едно изречение, което да има смисъл и да проведем необорим спор? ", посочи още Нинова.
Тя прикани да се изтегли този закон и да се внесе Законът за комерсиалните вериги. " Такъв спор желаеме и по тази причина сме тук и ви убеждавам не просто напук, не тъй като желаеме неправилен спор за България и българите, а тъй като считаме за безусловно наложително да възстановим нормалността, контрола ", добави още Нинова.
Тя акцентира, че
" Знаете, че имаме различен легален парламентарен механизъм, с цел да го предизвикаме. Ще го създадем. Извънредното състояние не е безконтнролно състояние " , повтори още Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР