Уулвърхемптън се оказа изненадващия шампион в приятелския турнир за Азиатската

...
Уулвърхемптън се оказа изненадващия шампион в приятелския турнир за Азиатската
Коментари Харесай

Вълците подляха вода на Сити и побягнаха с трофея

Уулвърхемптън се оказа изненадващия първенец в приятелския шампионат за Азиатската купа на Висшата лига. Във финалния дуел против хегемона в Англия от предишния сезон Манчестър Сити момчетата на Нуно Еспирито Санто съумяха да удържат 0:0 в постоянното време, а при се постановиха след 3:2.

Без никакво подозрение водещата фигура за Уулвс беше вратарят Руи Патрисио. Португалският национал избави безусловно всички положения пред вратата си, когато беше жизненоважно да се намеси. На всичкото от горната страна той съумя да доиграе мача макар нечовечен конфликт с Рахийм Стърлинг в наказателното поле, при който британският национал удари доста съществено стража с коляно в скулата. В същото време Стърлинг подведе „ гражданите” в средата на първата част, когато изпусна да осъществя дузпа.

„ Гражданите” започнаха стремително и още във втората минута на мача Руи Патрисио трябваше да избавя изстрел на Рахийм Стърлинг, който получи пространство за пробив отляво и насочи шут. В 11-ата минута португалският национал беше още по-впечатляваща панорама, откакто бранителите пред него се ориентираха зле при едно ниско центриране от ъглов удар. Топката доближи до Аймерик Лапорт, който от 5-6 метра я насочи към вратата с десния крайник, но Патрисио беше на мястото си.

Най-добрата опция за Сити да открие резултата пристигна в 20-ата минута, когато Лерой Сане с технично вдишване се измъкна отляво и нахлу в наказателното поле. Той беше натиснат първо от Конър Коуди, а по-късно Адама Траоре също го застигна и препъна, въпреки и несъзнателно. В отсъждането на рефера спор нямаше, но Стърлинг пропиля опцията, стреляйки много над горни ляв ъгъл.

В 31-ата минута „ вълците” имаха искания за дузпа против Траоре, който употребява скоростта си, с цел да пробие в наказателното поле, където беше подръпнат от защитник на Сити. Сигнал за углавен удар обаче не последва.

Четири минути по-късно Лерой Сане и Стърлинг размениха пасове, които разрешиха на германеца да шутира от 13-ина метра по диагонала. Шутът на крилото мина в навън около левия дирек.

След почивката огромният брой смени в двата състава не оказаха въздействие толкоз върху темпото на мача, колкото на точността при отиграванията. Уулвс имаше непредвиден късмет да изненада неприятно „ небесно сините” при един ъглов удар в 60-ата минута. Тогава отбраната на британския първенец мазета не толкоз добре центриране от ъглов удар, а Рубен Невеш откри топката с отдалечен шут. Клаудио Браво обаче бдеше на поста си и съумя да отрази.

В 77-ата минута Патрисио направи следващото си чудесно избавяне, като този път не разреши на брилятния фалцов удар, насочен от Давид Силва, да навести мрежата.

Вече при наказателните удари вратарите напълно приковаха вниманието. И Браво, и Патрисио избавиха първите изстрели (съответно на Коуди и Илкай Гюндоган). След това Райън Бенет вкара за Уулвс, до момента в който шутът на Давид Силва към долния ляв ъгъл се оказа избит. Макс Килман изпусна да даде преимущество на своя отбор, като стреля шокиращо настрана, до момента в който Данило имаше шанс да означи. След по още едно тъкмо осъществяване за двата отбора всичко опря до последните дузпи. Петата за Уулвс осъществя Рубен Винагре, пращайки Браво в неверната посока. Лукас Нмеча се провали при своя опит, а Патрисио записа още едно избавяне на сметката си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР